Новата услуга от Теленор“ за мониторинг на автомобили позволява да

...
Новата услуга от Теленор“ за мониторинг на автомобили позволява да
Коментари Харесай

Умният спътник Drivey

Новата услуга от „ Теленор “ за мониторинг на коли разрешава да се насладите на шофирането, като  постоянно сте  осведомени за положението на колата си. Функциите на Drivey са подобаващи както за крайните консуматори, по този начин и за дребния бизнес, като прави наблюдението на служебните коли елементарно и достъпно 

Никола Сивков е един от уредниците на „ Капана фест “ в Пловдив и работата му, както и тази на сътрудниците му, е обвързвана с извънредно доста придвижване. Той тества Drivey в продължение на 10 дни, в които двата служебни автомобила Toyota Land Cruiser от 2003 година и Hyundai i30 от 2017 година изминават над 2000 км. „ Всеки ден аз и сътрудниците ми пътуваме, с цел да осъществим разнообразни служебни задания. Това непроменяемо е обвързвано с доста логистика и с грижи към служебните коли, за които ни се желае да можем да намерим най-удобното решение “, споделя Никола Сивков. 

Една от най-полезните функционалности за него е обвързвана с наблюдението на автомобила в действително време, което му разрешава да е постоянно наясно какво се случва с него, както и да следи служебните коли. Нещо, което в действителност е извънредно скъпо за бизнеса и икономисва доста паники и непотребна логистика. „ Drivey “ ми дава опция да знам, че колите ни са в идеално техническо положение. Това е значимо, тъй като огромна част от работата ни зависи от тях и всеки проблем има капацитета да докара до съществени усложнения и загуби за нас “, прибавя Никола.

Drivey проучва държанието на водача и резервира информация за стила на ръководство на автомобила

Всички внезапни завивания, забавяния или ускорения, дупки или удари се маркират от устройството и по-късно се трансформират в скъп източник на информация, който оказва помощ на водача да овладее автомобила си още по-добре. „ В Drivey виждаме цялата налична информация по елементарен и комфортен метод непосредствено в приложението, където се и резервира, с цел да можем при потребност да я забележим и по-късно “, изяснява Никола. Всеки, който ръководи служебни коли и най-много следи за това по какъв начин се употребяват, ще удостовери, че това е едно от скъпите преимущества на услугата. Така, в случай че някоя от служебните коли има механически проблем, той ще бъде регистриран доста по-рано, а възможните обстановки ще бъдат избегнати.

Освен това Drivey разрешава опазване на данни за последното пътешестване или ограничение на маршрута – нещо, което е потребно за служебни коли, които имат потребност от по-стриктен надзор и наблюдаване. Дори за дребните компании с няколко служебни автомобила е скъпо да знаят какви километри изминават за всяко конректно пътешестване. Това е неизменима част от оптимизацията на бизнеса и дава взор върху другояче сложна за събиране статистика. Drivey бързо и елементарно ще се трансформира в най-хубавия цифров сътрудник на всеки, който дава отговор за следенето на работата на служебните коли. Drivey пресъздава по комфортен метод информация за осъществените пътувания, което дава още един доста потребен метод, по който в края на месеца да се проследят пътуванията на служебния автомобил, да вземем за пример.

Когато става дума за сигурността на пътя, Drivey е основан по този начин, че освен да следи, само че и да предизвестява при надвишаване на позволената скорост. Допълнително преимущество е персонализираният надзор на скоростта – всеки може самичък да зададе при каква скорост желае да получи уведомление от устройството. Това е функционалност с огромно значение, изключително когато се употребява от водачи с непълен стаж зад кормилото. И още веднъж – системата записва, в случай че заложените параметри не се съблюдават.

* Drivey e:

плътно устройство, което се слага в OBD-II буксата на всеки автомобил, създаден след 2004 година То се задейства благодарение на мобилно приложение, налично за iOS и Android, и разполага със SIM карта, посредством която е постоянно обвързвано. Устройството дава подробна информация за положението на автомобила – от това по кое време би трябвало да се смени маслото през вести за внезапни прекъсвания до данни за последните пътувания. Drivey има 2G и 4G вид, като вторият разрешава основаването на Wi-Fi точка, към която могат да се свържат до 10 устройства и разполага с 15 000 MB за сърфиране.

Какво може

+ Следи онлайн местоположението на автомобила

+ Следи продължителността на всяко пътешестване

+ Задава граници на пътешестване и осведоми, в случай че автомобила излезе отвън тях

+ Изпраща регулярни разбори за държанието при шофиране

+ Регистрира внезапни забавяния или ускорения

+ Засича спешни прекъсвания или остри завои

+ Известия при включване на автомобила

+ Известия за положение на автомобила

+ Следи за превишаване на скоростта

+ Води статистика за удари и конфликти

+ Възможност за задаване на оптималната скорост, която, в случай че превишите, ще бъдете известени

Източник: Списание " Мениджър ", бр. 07/20 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР