Новата учебна година в Частното средно училище Юрий Гагарин“ бе

...
Новата учебна година в Частното средно училище Юрий Гагарин“ бе
Коментари Харесай

ЧСУ Юрий Гагарин“ в Камчия“ започна учебната година с нова степен на Руска държавна акредитация – за обучение от V до ІХ клас

Новата образователна година в Частното приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “ бе тържествено открита в Амфитеатъра на СОК " Камчия “ с връчване на нова степен на Руска държавна акредитация – за образование от V до ІХ клас. " Това е единственото учебно заведение в България, което разполага с лиценз за образование по българската и съветската просветителни системи “, разяснява представителят на Россътрудничество за България и началник на Руския културно-информационен център в София – Павел Журавльов. Той връчи документи за специфични заслуги в региона на съветския език на единадесетокластника Никола Николов и на преподавателя в Училището на бъдещето – Иванка Кънева.

Само на метри от морето, в неповторимия Амфитеатър на " Камчия “, родители и специфични посетители се любуваха на музикални и танцови осъществявания на учениците на ЧСУ " Юрий Гагарин “. Вълнуващ бе моментът за първокласниците, които насочиха привет към всички посетители с песента " Първи клас “, а шефът на учебното заведение Пенка Стоева им пожела попътен вятър през новата образователна година. " Скъпи първокласници, поисквам ви да се забавлявате и да учите забавлявайки се. Скъпи възпитаници, бъдете стимулирани да получавате нови познания и умения. Задачата на нашето Училище на бъдещето е да ви приготви за вашето бъдеще! “, добави Пенка Стоева.

Специални посетители на тържественото разкриване бяха кметът на Община Аврен – Емануил Манолов, Владимир Климанов и Андрей Громов – генерални консули на  Руската Федерация във Варна и Русе, Павел Журавльов, Коста Пеев – представител на Руския културно-информационен център в София и Виктор Бузев – основен проектант на град Варна и ръководител на учебното настоятелство. Събитието бе почетено и от известната съветска певица Златаслава.

На формалната гала участва и делегация от кметовете на едни от най-големите градове в Русия, които са участници във Втория варненски конгрес " Побратимени градове “. От името на делегацията, Анна Феликсовна Дю – ръководител на общинския съвет по образованието на град Сиктивкар, Русия, насочи одобрение към всички присъстващи, в което пожела на родителите и учителите самообладание и схващане, а на учениците сполучлива образователна година. Тя сервира алегоричен подарък на изпълнителния шеф на СОК " Камчия “ – Николай Недялков. По време на визитата в " Камчия “ гостите разгледаха комплекса и разискаха благоприятни условия за бъдещо съдействие. По традиция засадиха дърво в парка на " Камчия “.

Тържественато гала приключи с послание от изпълнителния шеф на СОК " Камчия “ – Николай Недялков: " Обръщам се към учениците с благопожелание да получат нови страсти, фантазии и познания, тъй като това е най-точният измерител за резултата от взаимния труд, който сме положили. Прекрасната база, с която разполага комплекс " Камчия “ единствено може да надгради тези резултати. На добър час! “.

Възпитаници на Училището на бъдещето " Юрий Гагарин “ се насочиха към мястото където ще творят, ще учат, ще основават нови другарства и ще станат част от едно семейство, основано на база на концепцията " Човек-Земя-Космос. “

В Частното приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “ учат към 300 деца от 15 страни. Училището е лицензцирано от Българското министерство на образованието и науката за банкет на възпитаници от подготвителна група до 12 клас, с интензивно проучване на съветски и британски език и на осведомителни технологии. То е акредитирано и по съветските просветителни стандарти за образование от 1 до 9 клас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР