Новата учебна година ще започне присъствено. Това заяви министърът на

...
Новата учебна година ще започне присъствено. Това заяви министърът на
Коментари Харесай

Вълчев обеща, че новата учебна година ще започне присъствено

Новата образователна година ще стартира присъствено. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.
" Започваме присъствено новата образователна година на 15-ти септември. Все още обстановката е прекомерно несигурна, само че от министерството са подготвени с няколко разновидността за старт на образователната година според от обстановката с COVID-19 наесен. " е декларирал той в Стара Загора, където бе на посещаване, съобщи БГНЕС.
Според министър Вълчев продължава да съществува тежкият проблем със застаряването на учителския състав, средногодишно от „ оборот “ поради пенсиониране излизат към 4500 преподаватели. Най-тежка е обстановката с учителите по математика, физика и химия. Това е наложило да се предложи нова месечна стипендия от по 100 лева на студенти, които ще завършат и педагогика. Поне още 10 години ще съществува този проблем, предвижда Вълчев, който призна, че електронното образование поради коронавирусната пандемия е задълбочило недоброто познаване на българския език измежду децата от ромските общности.
Вълчев взе участие в среща на ректорското управление при Тракийския университет, представители на бизнеса и управлението на общината, на която бяха набелязани спомагателни задължения за подготовка на фрагменти в региона на IT технологиите. Осем нови специалности са разкрити в старозагорската Алма Матер от тази година, образователните стратегии са създадени благодарение на специалисти от столичния Технически университет и Българска академия на науките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР