Новата учебна година е съвсем близо и летните приключение са

...
Новата учебна година е съвсем близо и летните приключение са
Коментари Харесай

Как да започнем учебната година без стрес

Новата образователна година е напълно близо и летните премеждие са към своя край, този преход може да се окаже сложен за малчуганите. Ето и няколко съвета от Priobshti.se по какъв начин да извършите този преход по-лек, както за децата, по този начин и за вас.

Във видеото вижте по какъв начин да изберете най-подходящия спорт за вашето детето през новата образователна година.

Подгответе се за новото всекидневие и учебния график

Завръщането към рутината на учебното всекидневие може да е предизвикателство за цялото семейство. За да извършите свикването по-лесно, започнете по-отрано.

- Седмица-две преди учебното заведение да стартира е добре да извършите времето за лягане с час по-рано.

- Сложете положителен акцент върху това, че скоро учебното заведение ще стартира. Говорете за новите и занимателни неща, които детето ще научи в по-горния клас, за приятелчетата, които ще види още веднъж и новите деца, с които ще се срещне.

- Ако детето ви е обезпокоеното при започване на образователната година, обяснете му, че и други деца се усещат по този начин и това е нещо обикновено.

- Не правете проекти за огромни пътешествия тъкмо преди началото на образователната година.

- Направете дружно с детето график за писане на домашни, гледане на телевизия, къпане, време за лягане.

- Уговорете среща за игра с негови/нейни другари от учебно заведение, с цел да възобновите общуването сред децата, което може и да е било прекратено по време на ваканцията.

Как да се оправим със мощните усеща на детето

Бъдете проведени

Възползвайте се от дните, преди старта на учебно заведение, с цел да се подгответе по-спокойно за цялостната с задължения нова образователна година.

- Някои учебни заведения изпращат формуляри за попълване преди началото на образователната година. Ако съумеете да се самодисциплинирате и да попълните документите преди крайния период, ще си спестите суматохата в последната минута.

- Обновете листата си с контакти на учебното заведение, учителите и други, които ще са ви нужни през актуалната година.

- Направете нужните профилактични прегледи и подгответе здравния картон на детето си.

- Прочетете информацията, която учебното заведение е разгласило и си обновете календара с идни събития: първа родителска среща, празници, ваканции.

- Направете си директория на компютъра с информация от и за учебно заведение, с цел да можете по-лесно да намирате всичко, обвързвано с учебно заведение.

- Поговорете с детето какъв брой по-лесно би било, в случай че приготвя още от вечерта раницата си с нужните учебници и материали за учебно заведение, както и облеклата, с които ще бъде на другия ден. Така ще има още няколко минути за сън, а и няма да се стресира всяка заран и да закъснява за учебно заведение.

Ето я тайната на положителните родители

Пазаруване: възползвайте се от пониженията по магазините за облекла и образователни пособия

Винаги е добра концепция да купите овреме всичко, което ще е належащо за новата образователна година. Прегледайте дрешника на детето и махнете всички облекла, които към този момент са му дребни. Така ще е по-лесно да видите какво е належащо да бъде купено. Ако детето ще бъде първокласник, проверете дали учебното заведение, в което ще учи, се носят униформи. Купете дружно с детето униформата, дано то да има време да свикне с новите облекла, които ще носи всеки ден в учебно заведение.

Хранене и здравословна храна

5 бързи здравословни закуски за децата

Бъдете изобретателни и направете менюто на дребния възпитаник здравословно и вкусно. Ако планирате през уикенда какви артикули ще ви трябват с цел да приготвите сандвичи или друга храна за през седмицата, ще си спестите доста напрежение и време.

Закуска – помнете, че най-важното хранене денем - това е закуската. Плодово смути или прясно изцеден сок е бърза и здравословна добавка към закуската.

Обяд – Ако в учебно заведение не се предлага обяд, можете да подготвяте кутия с обяд за детето. Нека тя да бъде цветна, по опция детето единствено да си я избере; уверете се, че се затваря добре.

Направете седмичен график и планирайте целите за седмицата

За да употребявате времето си по най-ползотворния метод и да не бързате непрекъснато, приоритизирайте дилемите за седмицата за всеки един от членовете на фамилията.

За децата

Преди да стартира учебното заведение, обсъдете извънкласните действия, в които ще вземат участие те. Ако децата имат потребност от поддръжка или окуражаване за урока по британски или немски език или пък за часа по пиано, поговорете за това какви са изгодите от тях. Позволете на децата сами да изберат спомагателните си занимания. Бъдете реалисти и не ставайте жертви на това да планирате безусловно всичко до последния подробност.

За родителите

Помислете дали можете да отделите малко време за това да сте деен родител в учебно заведение. Можете да се включите непринудено в разнообразни действия (да бъдете в учебното настоятелство, наставнически съвет, доброволна работа, учебни пътувания), стига учебното заведение и учителите да са отворени към родителско присъединяване.

За цялото семейство

Можете да си извършите фамилен календар, където всеки да нанася по-важните събития за седмицата или месеца.

Подгответе се авансово за писането на домашни

Ако детето има изработен режим и място, където да учи и да написа домашните си, за него ще бъде доста по-лесно да се провежда и да се спрaвя по-лесно с учебните отговорности.

Осигурете на детето добре осветено, безшумно местенце вкъщи, с комфортен стол и бюро, където то на мира да може да написа домашните си. Нека това е мястото, пригодено особено за писане на домашни. Другите действия да се случват на друго място вкъщи.

Установете време след учебно заведение за писане на домашни. Например от 15:00 ч до 17:00 ч. Това ще помогне на детето да възнамерява дилемите и да завършва с тях в точния момент.

Ограничете достъпа до всичко, което би разсеяло детето – телевизия, радио, Интернет или мобилен телефон. Обяснете му, че без тях ще завърши доста по-бързо, а ученето ще е по-ефективно.

Как да насърчим детето да чете

Уредете превоза до и от учебно заведение

Обсъдете по какъв начин детето ще се придвижва до учебно заведение и по какъв начин ще се прибира до у дома – дали ще го возите с кола, ще пътува с градския превоз, ще кара колело или ще върви пешком.

Дейности след учебно заведение

55 положителни неща, които можем да кажем на детето си

В множеството занимални би трябвало да заявите място месеци авансово, заради огромния брой на деца, които ги посещават. Добре е още преди началото на образователната година да знаете къде ще запишете детето и при какви условия.

Уверете се, че детето знае къде би трябвало да отиде след учебно заведение и по какъв начин ще се случва това.

- Ако сте записали детето авансово, свържете се още веднъж със занималнята малко преди първия образователен ден, с цел да потвърдите присъединяване на детето.

- Ако детето ви ще е единствено у дома след учебно заведение, договорете правила за сигурност – вратата да бъде заключена, по кое време да отваря вратата и да подвига телефона. Регламентирайте безвредното потребление на печки и домашен уреди; направете лист с имена на хората (и телефонните им номера), към които да се обърне при положение на проблем.

Поемете надълбоко мирис и се заредете с самообладание!:)

Вижте още по тематиката:

Как да приказваме с детето по този начин, че да ни разбере

Как да изградим добра самокритика в детето си

От съответно към нереално мислене

Приказния свят на детската книга
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР