Новата турска операция в Сирия се очаква да започне със

...
Новата турска операция в Сирия се очаква да започне със
Коментари Харесай

Турция праща 25 хиляди военни в Сирия

Новата турска интервенция в Сирия се чака да стартира със състав от към 25 хиляди души, оповестява ТГРТ Хабер.

Пред в. " Тюркийе " командири на Сирийската национална войска (СНА - подкрепяни от Анкара сирийски бунтовници), са показали, че са приключени всички подготовки по дългата 130 км " линия на допир с ПКК ".

На първи стадий интервенцията ще започва с 25 хиляди души личен състав , като в региона към този момент са позиционирани танкове, минохвъргачки, гаубици и ракетни установки. В подготвеност за деяние са разнообразни армейски елементи. По продължение на линията са дислоцирани и сапьорски екипи за търсене и пречистване на сложени противопехотни мини.



Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви предишния месец, че Турция ще стартира скоро новата военна интервенция в Северна Сирия, с цел да се опълчи на терористичните закани, които по думите му произтичат от южната граница на страната. Той добави, че задачата е да бъдат обновени напъните за създаване на дълбока 30 километра зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия. Ердоган изясни, че съгласно проектите от терористи би трябвало да бъдат прочистени първо регионите по оста сред градовете Тал Рифат и Манбидж.

От 2016 година до момента Турция е направила няколко огромни военни интервенции в Северна Сирия. Офанзивите са били ориентирани основно против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), обсъждани от Анкара като сирийско отклонение на ПКК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР