Новата телефонна линия, на която се дава информация за Covid

...
Новата телефонна линия, на която се дава информация за Covid
Коментари Харесай

Телефонната линия на МЗ за ваксините прегря

Новата телефонна линия, на която се дава информация за Covid имунизациите, е затрупана от позвънявания. Това е повода, заради която е належащо да се изчаква по-продължително време, оповестява БНР.

След позвъняване на номер 02/9301 445 кореспондент на радиото е трябвало да слуша три минути музика в слушалката, преди отсрещната страна да отговори.

„ Ние сме тука пет индивида и не можем да си вдигнем главата от позвънявания. Много огромен интерес има в действителност “, изясни служителка.

Оказа се, че позвъняванията денем се одобряват от два екипа - от 9.00 до 13.00 часа и от 13.00 до 17.00 часа, като телефонът работи без обедна отмора. Този мултидисциплинарен екип включва двама лекари, специализант, психолог, медицински лаборант, и лице, което дава отговор на техническите въпроси.
свързани новини2096на 23.11.2021
Хората питат за възможни странични реакции от имунизациите - алергични реакции, приложение при автоимунни болести.

Запитванията са от доста необятен набор, като да вземем за пример методът на издаване на документи с проучванията за антитела и лабораториите, които ги правят.

Целта на новата телефона линия за имунизациите против COVID-19 е жителите да получават научнообоснована информация, обвързвана с противопоказанията за имунизация, съхранението на имунизациите, с рекомендациите за приложение на ваксина при избрани болести и бременност.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР