Новата технология напълно сама разпознава хората и роботитеНовата система reCAPTCHA

...
Новата технология напълно сама разпознава хората и роботитеНовата система reCAPTCHA
Коментари Харесай

Google въвежда по-умна система срещу ботове reCAPTCHA 3

Новата технология изцяло сама разпознава хората и роботите

Новата система reCAPTCHA 3 не изисква никакви дейности от потребителя

Гугъл разгласи нова версия на системата за отбрана на уеб уеб страниците от ботове, наречена reCAPTCHA 3. Този вид на технологията не изисква от потребителя да прави каквито и да е дейности, с цел да удостовери, че е човек, а не робот.

Предишните версии на reCAPTCHA изискваха от потребителя да разпознае картинки – да вземем за пример, да уточни всички изображения от оферти пакет, в които участват пътни знаци.

Вместо това, новата reCAPTCHA 3 проучва държанието на потребителите в интернет за последните няколко дни, като обръща внимание на особености в придвижването на курсора на мишката или въвеждането на текст. На базата на тези данни, системата прави оценка дали държанието на потребителя е естествено по канара от 1 до 0 – единица получават хората, а нула – ботовете.
още по тематиката
Според разработчиците, точността на различаване на системата е 99,98%. При това логаритъмът не разсейва по никакъв метод потребителя от неговите занимания в интернет.

В момента reCAPTCHA 3 се намира на стадий на бета проби. Системата е налична за консолидиране в уеб уеб сайтове.

reCAPTCHA беше основана през 2007 година въз основата на сходна система – известната CAPTCHA, или „ Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart “ – изцяло автоматизиран обществен тест на Тюринг за различаване на компютри и хора. CAPTCHA предлага на потребителя да разпознае текст в деформиран тип.

През 2013 година reCAPTCHA стартира да употребява разбор на държанието на потребителя, с цел да откри дали е човек или робот още преди процедурата за различаване на изображения. Този план беше наименуван NoCAPTCHA. Ако резултатите от разбора посочваха с висока възможност, че потребителят е бот, системата оферираше по-сложни картинки за различаване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР