Новата стратегия за развитие на американската система за противоракетна отбрана

...
Новата стратегия за развитие на американската система за противоракетна отбрана
Коментари Харесай

Русия: САЩ не трябва да предизвикват военна надпревара в Космоса

Новата тактика за развиване на американската система за противоракетна защита (ПРО) поражда сериозна паника у Москва, а реализирането ѝ ще докара до конкуренция във въоръжаването в Космоса.

Това съобщи през днешния ден външното министерство на Русия, представено от ТАСС. Според ведомството проектите на Съединени американски щати имат очевиден "конфронтационен темперамент " и демонстрират устрема им да си обезпечат "абсолютно военно предимство в света и опция безнаказано да организират във всяка точка на света военни интервенции в отбрана на своите ползи ". Неизбежен резултат от реализирането на новата тактика на Вашингтон за развиването на ПРО ще бъде конкуренцията във въоръжаването в Космоса, установи съветското министерство.

То показва, че усъвършенстването на орбиталните сензори за наблюдаване допуска "разполагане в Космоса на нападателни средства на ПРО, предопределени за поразяване на разнообразни ракети по време на полет ". А това ще има "най-негативни последствия за интернационалната сигурност и непоклатимост ", декларира външнополитическото ведомство на Русия. То насочва апел към администрацията на Съединени американски щати "да се вразуми и да се откаже от тези толкоз безотговорни опити " за възобновление на по-високо софтуерно равнище на "рейгъновата стратегия за звездни войни ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР