Новата Стратегия за национална сигурност на САЩ има конфронтационен характер

...
Новата Стратегия за национална сигурност на САЩ има конфронтационен характер
Коментари Харесай

Руското МВнР: САЩ търси конфронтация с новата си стратегия

Новата Стратегия за национална сигурност на Съединени американски щати има конфронтационен темперамент и не задава линия на градивно партньорство, а на опълчване. По този метод съветското Министерство на външните работи дефинира посочването на Москва и Пекин за " стратегически съперници " на Вашингтон.

„ Ние възприехме със страдание конфронтационния темперамент на новата Стратегия за национална сигурност на Съединени американски щати, обнародвана на 18 декември. Нейното основно обръщение, „ Мир от позицията на силата “, задава линия не на градивно партньорство, наедно с другите страни и в ползите на взаимното решение на съществуващите проблеми, а на опълчване “, акцентират от министерството в позиция, представена от ТАСС.

Според дипломатическото ведомство Вашингтон очевидно не желае да види Русия и Китай като мощни страни, страхувайки се от цялостната загуба на своето предходно състояние: „ Укрепването на икономическата и военната мощност на Русия, както и на Китай, се показва като предизвикателство за Съединени американски щати. Казано по различен метод, във Вашингтон очевидно не желаят да видят нашите страни като мощни страни, опасявайки се от цялостната загуба на своето предходно състояние “.

Руското Министерство на външните работи назовава това състояние " еднополюсно устройство на света, обслужващо само американските ползи и потребности ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР