Новата система има за цел да помогне на учителите, а

...
Новата система има за цел да помогне на учителите, а
Коментари Харесай

ОАЕ скоро ще въведе в класните стаи учители с изкуствен интелект, базирани на ChatGPT

Новата система има за цел да помогне на учителите, а не да ги замести.

Теодора Александрова преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 9:40 | 05.03.2023

ТОП 10 на вълците в овча кожа измежду автомбилите

IT НовиниДаниел Десподов - 11:41 | 05.03.2023

Въздушната борба сред индивида и машината завърши с безапелационната победа на изкуствения разсъдък

АвтомобилиЕмил Василев - 9:00 | 03.03.2023

Топ 10 на най-надеждните японски спортни коли

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Роботи с изкуствен интелект (ИИ) може скоро да стартират да преподават в Обединените арабски емирства, показва репортаж на The National, оповестен в събота.

Информацията е подадена от националния министър на образованието по време на конференция.

„ В министерството на образованието ние се ангажираме да възприемем реформаторски технологии и да сътрудничим с сътрудниците си, с цел да разработим преподаватели с ИИ, основани на GPT, и да развием просветителната технология. По този метод ще издигнем просветителната система в ОАЕ “, споделя Ахмад Ал Фаласи, министър на образованието в ОАЕ. „ Тъй като развиването на науката и просветителните технологии се форсира, обичайните способи на преподаване се трансформират посредством новаторски принадлежности, които са революционни за класната стая и вкараха новаторското и отдалечено образование “.

Коментарите бяха направени по време на среща, проведена от министъра, чиято цел е разискване и идно въвеждане на най-новите технологии с изкуствен интелект в образованието.

Фаласи акцентира, че неговият екип ще работи, с цел да подсигурява, че ИИ технологиите ще подобрят качеството на образованието, а няма да заместят учителите. Той добави, че ще си сътрудничи с сътрудници като Microsoft и OpenAI.

Докато някои образователни заведения по света (особено в Ню Йорк) са забранили потреблението на генеративен изкуствен интелект в класните стаи, ОАЕ възприема новата технология.

Приемане и използване на новата технология

„ Това кара учители, учени и преподаватели в международен мащаб да трансформират освен методите си на преподаване, само че и методите за инспекция и оценяване “, споделя още Фаласи. „ Съгласни сме да приемем тази технология в ОАЕ “.

Министърът споделя, че новата политика ще дава насоки на преподавателите, които ще бъдат добре подготвени по какъв начин да употребяват сходни езикови модели за да оказват помощ на учениците. ОАЕ са първата страна, която видя какъв брой потребна може да бъде технологията по време на COVID-19, когато образованието трябваше да бъде преместено в онлайн среда.

„ Всички минахме през Коронавирус и осъзнахме какъв брой са значими технологиите, когато става дума за обучение “, показва Фаласи.

Фаласи добавя, че тази технология не би трябвало да бъде възприемана като инструмент за превъзмогване на някаква рецесия за къс интервал. Той има вяра, че технологиите с изкуствен интелект ще оказват помощ на човечеството да трансформира образованието до основи, като предложат по-добро образование, а учениците ще имат доста по-високи резултати.

Учениците от новото потомство имат устройство в ръцете си още от самото раждане и порастват дружно с технологиите. Затова за тях всичко това няма да е по никакъв начин необичайно. Въпросът е дали преподавателите са настроени положително към тази концепция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР