Новата си колекция талантливата дама избра да представи със специална

...
Новата си колекция талантливата дама избра да представи със специална
Коментари Харесай

Дизайнер Мария Танева: Модата е предизвикателство и любов

Новата си сбирка надарената дама избра да показа със специфична фотосесия в Гранд Хотел и СПА Приморец
Дизайнер Мария Танева избра да показа новата сбирка за 2018г. на своята фешън къща "Емоционе " със специфична фотосесия. За нея, тя избра една изключителна 5-звездна локация: Гранд Хотел и СПА Приморец. Моделът, който облече стилните тоалети, е Кралица на Бургас и първата подгласничка на Мис България за 2016г. Рени Радева. Тоалетите, показани пред фотообектива, са общо 10. Те включват освен елегантни дълги рокли, само че и гащеризони, измежду които всяка дама може да откри уместно облекло за всеки специфичен случай - абитуриентски бал, женитба или различен.
 
Дизайнер Мария Танева е помислила и за комфорта на дамите, които желаят да наподобяват прелестно, само че и да танцуват свободно, без ограничаване на придвижванията. Затова, някои от тоалетите в сбирката са с дълги, красиви и ефирни поли, които елементарно се махат и удобството на дансинга е обезпечено. Колекцията включва настоящи материи, които отразяват последните трендове от международните сцени. Сред тях е италиански бутиков плюш - хамелеон в преливащи цветове. Насложен върху телесна мрежа, той обгръща впечатляващо силуета в луксозна дълга рокля, с която всяка дама е подготвена да пристъпи непосредствено в обятията на своя принц. В сбирката участва и извънредно ефектна цветна 3D дантела - с ръчно пришити перли и цветя, която трансформира всеки тоалет в същинско събитие. Добавете жоржет, шифон, коприна, първокласен тюл и дизайнерския гений на Мария Танева и получавате впечатляваща сбирка от 10 тоалета на фешън къща "Емоционе ", измежду които всяка дама може да открие най-подходящия за себе си.

"Избрах да показва сбирката си в Гранд Хотел и СПА Приморец, тъй като за мен това е най-приказният и хубав хотел в Бургас. Сред толкоз доста еднообразие, Приморец е същински оазис, изпълнен с пълнокръвни класа и лустро, извънредно подобаващи за показване на моята сбирка. Такива красиви тоалети могат да бъдат показани единствено в такава конюнктура " - споделя дизайнер Мария Танева.

"Гранд Хотел и СПА Приморец е място на доста топли и радостни мемоари за мен. Там, на 21 юли 2001г. бе моята женитба. Денят беше извънреден - освен тъй като се омъжвах, само че и тъй като времето бе решило да ни изненада - нас и всички посетители. Ураганен вятър безусловно събори масите за външното празненство като домино - и се преместихме в ресторанта вътре. Беше ужасно радостно. И до през днешния ден, когато някои от гостите ме срещне ми споделя "Такава женитба в никакъв случай не съм виждал " - смее се Мария.

"Голям обожател съм на ресторанта в Гранд Хотел и СПА Приморец и през днешния ден. Шеф Ивелин Кръстев и неговият екип изненадват с ново меню всяка пролет и есен, а усетът несъмнено си заслужава. Самата атмосфера трансформира всяко едно посещение в Приморец, в удобно, изтънчено събитие. Независимо дали пиете чай в лоби бара, вечеряте в Средиземноморски ресторант "Салини " или пък посещавате СПА център "6th Sense ", чувството че сте специфични и обгрижени е непроменяемо. Именно това внимание към всеки подробност и непоказен, класен сервиз, в композиция с приказната атмосфера ми подсказаха, че това е точното място за моята нова сбирка. Ето, че към днешна дата, фотосесията към този момент е реалност и показва моето виждане за това, по какъв начин би трябвало да наподобява една дама на особено, представително събитие " - продължава описа си надареният дизайнер.

"Неслучайно избрах това събитие да се случи през месеца на любовта - февруари. Той бележи старта на един празничен сезон, изпълнен с мотиви, за които формалният тоалет е наложителен. Старт на тези тържества, дава 14 февруари - денят на любовта и виното. За него, Гранд Хотел и СПА Приморец провежда особено събитие - La Vie en Rose. То ще показа френската кулинария, само че и ще е самобитен жив концерт на Елена Сиракова, на който тя в компанията на пианиста Михаил Филипов ще показа най-обичаните любовни песни на всички времена, като дансингът ще е разполагаем на всички посетители. Ето, за такива изискани събития са подобаващи класни тоалети, пъстри, специфични, изискани с които да се чувствате като същинска кралица, единствена и неповторима " - споделя Мария Танева. "После, идват Празникът на дамата, абитуриентските балове, други персонални събития - рождени дни, празник, годишнини, сватбени тържества - на които етикетът - а и самочувствието - изискват да сме облечени уместно. Тук на помощ пристигам аз. Всеки от десетте тоалета, включени в новата ми сбирка, може да бъде претворен в други цвят и размер, тъй че да дава отговор цялостно на желанията на всяка съответна дама. Никога не дублирам тоалет два пъти. При фешън къща "Емоционе " постоянно има нещо друго, подробност, който да даде ново звучене и образ и да е в естетика с избралата го дама " - приключва тематиката надарената и красива дизайнерка.

Мария Танева е дама - усмихната, слънчева и с едно доста особено отношение към индивида. След броени мигове в нейната компания, усещаш, че нормалният стрес, съпътстващ всекидневието у нас, край нея изчезва. В отношението и към хората има лекост, преплетена с тънък комизъм и мощно позитивно чувство. Тя е отворена към всеки и безусловно печели хората за минути. Това я прави извънредно специфичен човек. Не вярвате? Убедете се сами. Обаянието ѝ, обичайно на феята-кръстница от приказките, провокира моментални доверие и комфорт. Добавете неизменимата усмивка и положително въодушевление и ще се доближите до действителния облик на тази доста повече от просто красива, дама. Тук, акцентът е отношението - и отличната безукорна работа.

Занимава се с дизайн от 1998 година "Още като дете открих, че това е моето предопределение " - споделя тя. "Вдъхновявах се от една от гостенките, почиващи в къщата за посетители на баба ми в Созопол. Пред очите ми, тя създаваше безусловно чудеса от плат, на шевната машина. 1998 е годината, в която открих своето първо ателие в центъра на Бургас. Шиех ежедневни и обичайни дрехи - всяко от които обаче е бутиково, неповторимо, единична численост, "по поръчка ". Тогава сбирки нямаше и всички работеха по този начин " - споделя Мария. "Имаше четири магазина за платове в Бургас и те предлагаха българска продукция, която през днешния ден съвсем липсва от пазара " - продължава описа си тя. "Мечтаех, един ден да имам опция да се отдам извънредно на своята уязвимост - роклята. От дребна бях мощно въодушевена от Ренесанса - кринолините, разкоша... За пръв път, сходна рокля създадох за абитуриентка през 2002г. " - споделя дизайнер Танева.

След художествена паралелка в учебно заведение "Кирил и Методий " Бургас, Мария Танева приключва професионална подготовка "дизайнер - моделиер " във Варна. Освен това, тя е и квалифициран инженер-икономист. Казва, че призванието и е да радва хората и прибавя: "Най-добрата реклама е от удовлетворен човек до различен. От самото начало, това води хората при мен - рекомендация от някой. Считам, че е извънредно значимо положителното име да се пази и развива. "

Мария Танева е основател и ръководител на Черноморската асоциация на бургаските дизайнери. "Идеята на сдружението е да сплоти сътрудниците в сектора. Не сме доста и работа има за всяка от нас. Имахме взаимни начинания - общи ревюта, внушителен бутик. За страдание, последните години сме оставили тези начинания на назад във времето " - споделя слънчевата Мария. "Надявам се, да преодолеем тези процеси и още веднъж да станем задружни. Ние сме постоянен контраст на конфекцията с високи цени. При нас, бройките са единични и неповторими, а цените ни са налични. Защо една дама да влага в тоалет "на конвейер ", рискувайки друга жена също да го е избрала за обещано събитие, когато може да си подари хубост, основана особено за нея, освен това на налична цена? " - приключва тематиката тя.

Освен работа в ателието си, Мария Танева е заета и на различен фронт. Тя преподава мода в Център за млади гении към Фондация "Шанс за децата на България ". "Основна част от таксите а образованието на децата, поема Фондацията, посредством разнообразни стипендии. На 21 май 2018г. Центърът ще завърши образователната си година с интернационалните документи и грандиозно ревю. Негова сцена ще бъде още веднъж емблематичния за Бургас - Гранд Хотел и СПА Приморец.

В последно време, вместо с нормалните две шивачки, Мария работи с една. "Работя и у дома, само че без да се претрупвам. Всичко е въпрос на организация. Успявам по този начин да си подредя графика, че събота и неделя, на публични празници постоянно почиваме, а отпуските лятото са наложителни " - споделя тя. "Бих споделила, че заниманието ми е моя специалност. Обичам си занаята! Определям се като безспорна късметлийка. Работя това, което желая и влагам в него доста обич. "

"Изключителен миг е преобразяването на девойките в дами в моето ателие " - споделя Мария. "Помагам им да изберат най-хубавото за себе си, съобразено с самостоятелните им особености. Пробват разнообразни силуети, до момента в който сами се убедят, кое им стои най-добре и акцентира точните места. Целият развой, от първичен консулт, избор на тоалет, уточняване на детайлите, поръчка на нужните материали, най-малко две проби - до крайния подготвен тоалет, лишава към месец. " - споделя Мария. "За своя абитуриентски бал, когато за първи път облекат публична рокля, страстите са неудържими. Родителите се вълнуват - постоянно до сълзи, виждайки за пръв път детето си без нормалните джинси, в същински изтънчен тоалет. Въпреки значимостта на мотива, за мен не е целесъобразно една абитуриентска рокля да коства повече от 1000 лв.. " - споделя тя. "Спокойно можем да се вместим в цена от 600 лв. до тази граница, без да пестим нито от материали, нито от качество и автентичен дизайн " - споделя слънчевата дама.

"Търсенията на дамите през времето доста се трансформираха " - споделя тя. "Днес, дамите са доста осведомени. Искат да наподобяват като звезди от аления килим. Материята е определяща за крайния резултат - а по действителните събития, от които дамите носят фотоси с хрумвания, тоалетите са от платове с извънредно високи качество и цена. Няма по какъв начин да получим еднакъв резултат с материя от по-нисък клас " - споделя искрено дизайнерът.

"За мен, роклята е най-важната и значима дреха в дамския дрешник. С нея, всяка жена се преобразява в принцеса " - споделя Мария. "Скоро бях в Индия. Там, облякох обичайно сари. Увита в цели седем метра луксозен плат, се усещах като същинска звезда. Определено привличах погледите " - смее се Мария. "Роклята е хубост " - приключва тематиката тя и споделя още за вдъхновението, което черпи от страните, които посещава: "В Индия, ме завоюваха цветовете. Всичко е пъстро, цветно, няма черно, а всички коли са бели. Хората са мирни и доброжелателни. Това пътешестване, както и другите ми странствания по света, ме зареждат прочувствено и идейно. Много обичам цветовете - които у нас са към момента малко табу. " - споделя Мария. "Неслучайно, в новата ми сбирка няма нито една черна рокля, макар сантимента на доста родни дами към този цвят. Според мен, черното лимитира индивида и въздейства даже на настроението. Ето, през днешния ден е тъмно, а аз съм в жълто, за равновесие " - смее се тя и прибавя в умозаключение наблюденията си от пътешествия до разнообразни култури и дестинации: "Българката е една от най-добре облечените дами в международен мащаб. "

После, приказваме за цветове и материи. "Най-впечатляващият цвят за 2018г. е ултравиолет. Той стои царствено - като бордото и кралското синьо в избрана гама. Актуални са и аленото, малко черно, синьо, зелено - цветовете на земята. Материите на годината са дантела с камъни, пайети и мъниста, цветна дантела, инкрустирани върху мрежа детайли, плюш, жоржет, шифон, коприна, първокласен тюл. Перата също са доста ефектни. "Лично аз, като количество в моделите, които сътворявам, употребявам най-големи количества шифон " - споделя Мария. "При мен, доминират дългите тоалети. Считам дължината за определяща, с оглед маркиране на една визия като по-официална " - споделя тя.

Казва, че обича ексцентричните неща. Точно в този дух основава и сватбени тоалети - последно време главно за българки, срещнали любовта в чужбина. "За една от тези дами, която искаше обичаен български детайл в своята рокля, създадохме пафти - проектирани и излети особено за нея. Те, допълниха образа на тоалета по извънреден метод, без да понижат от формалното му лъчение, а в противен случай - прибавиха спомагателна полезност към него ".

Сред неповторимите дрехи, които основава са и театрални костюми за известни танцьори и тематични дрехи за присъединяване в надпревари за пресъздаване герои от известни компютърни игри. "За мен е предизвикателство да направя нещо, което различен не е правил " - споделя Мария. "Няма невъзможни неща. Затова и избрах да се занимавам с мода. Полето за изява тук е безусловно безпределно, а развиването - непрекъснато. В ателието ми добре пристигнали са освен представителките на нежния пол, които желаят да наподобяват добре, само че и господата. За тях, всекидневно сътворявам разнообразни спортно-елегантни дрехи. С приоритет обаче, са дамите " - прецизира с усмивка Мария. "По мои наблюдения, мъжете последните години са много суетни и взискателни. Вглеждат се в детайла и несъмнено знаят какво желаят " - споделя тя за българския мъж. "И това е доста добре - приказва за една просвета на висока хармония ".

"Модата е предизвикателство и обич " - споделя в умозаключение Мария. "Всяка жена - респективно мъж - би трябвало да "усети " дрехата. Да реши по какъв начин се усеща обличайки обещано облекло. Вътрешният глас е доста значим. Трябва да се вслушваме в него " - приключва диалога надарената дизайнерка.

Дрехите са значими - съгласно една сентенция, по тях посрещат. Те приказват доста за вас. Подберете тоалетите си мъдро, следвайки консулта и препоръките на дизайнер Мария Танева. За класната конюнктура пък - се доверете на Гранд Хотел и СПА Приморец - отличният избор за всяко особено събитие. Тук всеки подробност има значение!
 

  РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикуването на мнения не е анонимно . Всеки публикуващ коментар автоматизирано се съгласява с Общите условия за писане на мнения.

Условия за издание на коменатри:

Коментарите подлежат на администраторски надзор. Нецензурни, расистки изявления и обидни отзиви, както и рекламни послания могат да бъдат изтривани. Всякаква пропаганда и реклама на каквито и да било артикули, услуги, марки или компании е изцяло неразрешена. При доказване на лъжовен или подвеждащ коментар, същият ще бъде изтриван. При чести нарушавания от страна на един консуматор, достъпът му до уеб страницата ще бъде стеснен.Коментарите към публикациите са за разискване на тематиката, разисквана в публикацията. Всякакви мнения, които не са по тематиката, могат и най-вероятно ще бъдат изтрити. Обръщения към уеб страницата и поддържащите го в мненията не се позволяват. За задачата, апелирам, използвайте опциите за контакт с нас, посочени на страницата " За контакти ".



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар!Още вести от Новини от Бургас: Наглец отмъкна колело наоколо до ОУ " Васил Априлов " в Бургас, п...11:03 / 13.02.2018 Продължават спецоперациите на полицията край бургаските училища08:56 / 13.02.2018 Цигани сигнализират на телефон 112 за блъснато дете, само че истината се...17:11 / 12.02.2018 " Любов в лудницата " гостува в Бургас14:50 / 12.02.2018 Немската гимназия провежда благотворителен концерт13:28 / 12.02.2018 Съобщиха за втори инфектиран с ХИВ в Бургаско от началото на годинат...12:19 / 12.02.2018
ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [25] Новини от през вчерашния ден [36] « Февруари 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728 Виж още: Вижте каква присъда получи айтоският лихвар Ахмед15:54 / 12.02.2018 Бургазлия се разсъни и откри, че колата му я няма! Задигнал
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР