Новата си книга "Оскар" ще представи утре, 25-ти май, в

...
Новата си книга "Оскар" ще представи утре, 25-ти май, в
Коментари Харесай

Желязното цвете представя новата си книга във Враца

Новата си книга "Оскар " ще показа на следващия ден, 25-ти май, в Регионалната библиотека "Христо Ботев " във Враца писателят Ангалот Енминас. Зад този псевдоним е Цветан Мирчев, художник по обучение и специалност, родом от Враца, само че живеещ в Русе. Ексцентричното му творчество, изразено в две книги, е въодушевено от магическия натурализъм. Първата „ Гириз Production” е алманах с разкази. Книгата е направена напълно на ръка. Тя е със личен шрифт, основан особено за нея от почерка на създателя.
"Ангалот Енминас го употребявам от 20 години, за мен от дълго време не е псевдоним. От елфически ангалот се превежда като "желязно цвете ", а енминас е междинна кула, както се споделя кварталът в Русе, от който съм по бащина линия. Майка ми е от Враца, там прекарах детството си. Сериозно пиша от няколко години. Обикновено пиша разкази на парадокса, т.нар вълшебен натурализъм. Вдъхновението ми идва от Борис Виан, Габриел Гарсия Маркез. Книгата, която ще показва във Враца, е повода да ме свързват с Тери Пратчет. Тя е хумористична, занимателна, форматът и е обичайният джобен британски, присъщ за Пратчет. Разликата сред нас е, че аз съм по-лаконичен. Първата ми книга не е написана на ръка, просто създадохме шрифт на компютър с моя почерк. Принтираните листи показват моя почерк, като че ли книгата, в случай че решите да я четете, оживява пред вас. Има възприятие за достоверност. Първата книга е отпечатана върху рециклирана хартия, след това листите са шити на ръка, залепени са към корицата, която е автентичен литографски отпечатък. Към всяка книга има компакт диск с аудио разкази от известни български артисти ".
Втората книга на Ангалот Енминас е алманах от четири новели, в които се споделя за един дебеличък котарак и неговите другари, с които се забъркват в разнообразни обстановки. Авторът планува и нова книга.
"Разликата е такава, че нормално пиша разкази на парадокса. По-мрачни са, съществени. Втората брошура е хумористична, свежа, много радостна, ще доближи до по-голям кръг от хора. "Оскар " са четири новели, появили се като резултат от любовта. Написах ги за някогашната ми другарка, това беше подарък. Първата новела е позната, тъй като я бях споделил във фейсбук. Доста ме караха да я издам, тъй като се хареса. Хората купуват книжлето, значи му се радват. Планувам неща и отсега нататък, да вземем за пример нова книга, още веднъж алманах с разкази, който съчетава писането с специалността ми - художник съм. Искам да упражня специалността си и да дава формат всеки роман да е картина. Отново ще е с моя почерк ".
В навечерието на 24-ти май - Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност, създателят от Русе напомня, че словото е оръжие с изключителна мощ.
"Ние сме наследници на една от формалните писмености в Европейския съюз. Една от най-разпознаваемите. Празниците са просто мотив да отбележим всякакви неща. Трябва обаче да използваме тези 30 буквички непрекъснато. Нека четем всеки ден, освен на 24-ти. За моя наслада, споделям го от наблюдаване, младите четат от ден на ден. Това ме радва, тъй като словото е оръжие и оръдие. То има невероятна мощ, може да нарани, може да усмихне, може да придаде смисъл. Със сигурност изгодата е красноречива ".
Новата книга "Оскар " на младия създател ще бъде показана от 14 часа на 25-ти май в новото споделено работно място във Враца - Гнездото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР