Новата си книга "Където корабите умират" ще представи професионалният готвач,

...
Новата си книга "Където корабите умират" ще представи професионалният готвач,
Коментари Харесай

Къде умират корабите разказва в новата си книга Филип Захариев

Новата си книга "Където корабите умират " ще показа професионалният готвач, фен фотограф и фен публицист от Видин - Филип Захариев на фермерския пазар и кулинарен фестивал под наслов "На апетитен фест сме! В парка ", който ще се организира на 5ти и на 6ти октомври в парк Владикина бахча.
"Книгата излезе през вчерашния ден от щемпел. От 5 ще стартира да се изпраща, защото пробваме нов модел - да продаваме книгата единствено онлайн. По книжарници няма да я има, само в уеб страницата на издателството. Ако пък си от чужбина, ще я има в "Българска книга зад границата ". Няма да е обичайно показване - да чета, да изяснявам, просто ще имаме щанд, на който призовавам хората да заповядат. Няма да сготвям на фестивала, само че ще направя някоя друга фотография.
Професионалният готвач и странник по-рано през годината издаде първата си книга "Да осъзнаеш какъв брой си дребен ". Авторът и лирически воин не изневерява на своя метод, изразяващ се в любознание към места, храна и хора. Филип Захариев още един път търси общата споделена човещина във всеки човек, който срещне някъде по света.
"Не са пътеписи, по-интересни са. Описвам персонални прекарвания и всевъзможни моменти, които съм претърпял на път. Обрисувам моите пътешествия по наличен метод, с цел да бъде забавно на читателя насреща. Набелязвам си забавни места за посещаване - такива, които не биха били забавни на всекиго. В "Където корабите умират " се споделя за шест пътешествия - в Мексико, Куба, Белиз, Гватемала, Дубай и Бангладеш. Всеки е чувал, чел или гледал за Дубай, само че в книгата описвам за живота на елементарния човек там. На емигрантите от целия свят. За Бангладеш съм разказал за семейстото при което живеех, за хората и за гробището за кораби - там е употреба на хора, бели плебеи, работещи по 15 часа дневно. ".
Въпреки че книгата не може да бъде закупена от книжарница, по време на фестивала видинчани (и гостите на града) ще могат да се снабдят с творбата персонално от писателя.
"Първата ми книга излезе през февруари. Наскоро пуснахме втори тираж от нея. Фактически хората ще могат да прегледат и двете книжки, дано заповядат. И в двете книги има доста снимки, дизайнът е първокласен. 25 лв. е цената, оскъпяването е от печата - въпреки всичко фотосите са цветни ".
"Където корабите умират " включва и изненада-подарък за всички: по една рецепта от шестте страни, разказани в книгата.
"Ястия, които съм срещал, до момента в който съм пътувал из света ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР