Новата сграда ще е с площ 7400 кв.м, включително производство,

...
Новата сграда ще е с площ 7400 кв.м, включително производство,
Коментари Харесай

ABB прави пети завод в България с инвестиция за над 7 млн. лв.

Новата постройка ще е с повърхност 7400 кв.м, в това число произвеждане, администрация и логистика

© АББ България Още по тематиката
Какво прави АББ в Севлиево

Компанията завършва огромна капиталова стратегия
7 юли 2018
Между хората и роботите

Марсел ван дер Хук, изпълнителен шеф на " АББ България ", част от шведско-швейцарската група ABB
4 мар 2018 Базираната в Швейцария интернационална група АВВ, която работи в България от 22 години, построява пети цех в страната. Новата база ще се намира в Петрич, където компанията към този момент има едно дружество, а инвестицията единствено в постройката ще е в размер на 7 млн. лева Бъдещата фабрика ще създава артикули ниско напрежение и ще проработи на цялостен потенциал в края на 2019 година или началото на 2020 година

Двойно повече

Предприятието ще бъде с повърхност от 7400 кв. м и ще сътвори 420 работни места, когато стартира да работи на цялостни обороти, оповестиха от " АББ България ". За съпоставяне, съществуващият цех в Петрич е с повърхност 5000 кв. м, а заетите са към 350 души.

Новата постройка ще включва 3500 кв. м индустриално хале, 1500 кв. м административна част, както и 2400 кв.м зони за логистика и експедиция за дистрибуция на създадените продукти. Строителството стартира при започване на септември и се чака да завърши доникъде на 2019 година За реализатор е определена компанията " Монолит-21-Андонов и Захов ". Обявената инвестиция от 7 млн. лева е единствено за постройката и не включва нужното съоръжение, прецизираха от компанията за " Капитал ".

Във фабриката ще се правят действия като заваряване, авансово сглобяване, дефинитивно сглобяване и изпитвания, като интервенциите са разграничени на ръчни и полуавтоматизирани. От компанията нямат терзания за дефицит на квалифицирани служащи, а също така обезпечават и образование на личния състав. " Всъщност най-силният мотив на АВВ да избере Петрич за следващата си инвестиция е удовлетвореността от работната ръка в съществуващата фабрика ", сподели изпълнителният шеф на " АББ България " Марсел ван дер Хук за " Капитал ". Друг фактор е съществуването на инфраструктура в града, която ще обслужва и двата завода.

Засега се планува продукцията на завода да се доставя на фирмите на АВВ в Германия и Швейцария, които са клиенти и на първото дружество в града.

Групата в България

Първият цех на АВВ в Петрич беше издигнат през 1996 година и създава артикули за ръководство ниско напрежение. Освен него групата има два завода за артикули ниско и приблизително напрежение в град Раковски, както и индустриално звено за артикули високо напрежение в Севлиево. Компанията разполага също със сервизен център за турбокомпресори във Варна, а централният й офис е в София, където има и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори.

В момента в " АББ България " работят над 2700 души. Отчетът й за 2017 година демонстрира, че приходите й от продажби нарастват със 7% до 355.9 млн. лева, а облагата й се покачва с 30% до 14.8 млн. лева През предходната година вложенията на компанията са били близо 15 млн. лева, а за тази година са планувани към 12 млн. лева Прогнозите на сдружението за 2018 година са продажбите да доближат близо 398 млн. лева, а облагата да надвиши 25 млн. лева

Групата АВВ развива активност в над 100 страни и има към 147 хиляди чиновници. Компанията създава артикули за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР