Новата сграда на 116-а детската градина (ДГ) Мусала вече е

...
Новата сграда на 116-а детската градина (ДГ) Мусала вече е
Коментари Харесай

Съвсем скоро пускат в експлоатация новата сграда към 116 ДГ Мусала в район Витоша

Новата постройка на 116-а детската градина (ДГ) " Мусала " към този момент е приключена, има акт 15 и следва нейното въвеждане в употреба, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска пред публицисти, по време на инспекция на постройката.

На това място имаше остаряла постройка, в нея имаше една маломерна група деца, към 22 на брой, а в този момент се построява нова постройка за четири култивиран групи, изясни кметът. Тя добави, че 78 места ще бъдат оповестени през май, а децата ще стартират да посещават детската градина през септември. 

По думите на Фандъкова, 116-а ДГ е доста забавна, тъй като е разпръсната в няколко здания. Новопостроената постройка ще бъде главната, а останалите две, които към този момент са в употреба, ще са филиални. 

Район " Витоша " е с максимален дефицит тук-там в детските градини, точно поради това тук строим най-усилено през последните години, сподели столичният кмет и добави, че следва градеж и на нова детска градина със седем групи в кв. " Княжево " и учебно заведение с детска градина в кв. " Манастирски ливади ". По думите ѝ упованията са доникъде на април да има подписан контракт и да стартира проектирането на постройките. 

В кв. " Манастирски ливади " няма нито учебно заведение, нито детска градина, изясни Фандъкова, съобщи Българска телеграфна агенция. Теренът за градежа на новите детски градини и учебно заведение е дарен от Фонд „ 13 века България “, а строителството ще стартира през лятото, добави кметът. Общо 23 детски градини се строят на територията на Столичната община, четири всеки миг би трябвало да получат въвеждането в употреба. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР