Новата сесия на инициативата представиха изпълнителните директори на Солвей Соди

...
Новата сесия на инициативата представиха изпълнителните директори на Солвей Соди
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за академията "Иновация в действие"

Новата сесия на самодейността показаха изпълнителните шефове на " Солвей Соди " Спирос Номикос и " Аурубис България " Тим Курт (първият и третият отляво надясно) и създателят на The Business Institute Цветелина Тенева (най-вдясно)

Още по тематиката
Проект за преработване на остарели тениски завоюва " Иновация в деяние "

В четвъртия конкурс на " Солвей Соди " и " Аурубис България " бяха раздадени две трети награди
10 юни 2018
До понеделник се кандидатства за академията " Иновация в деяние "

Участниците в самодейността на " Солвей Соди " и " Аурубис " ще се учат да основават и ръководят планове
25 яну 2018 Студенти и приключили неотдавна младежи още веднъж ще имат опция да се научат на предприемачески умения с самодейността " Иновация в деяние ". Тя се провежда за пета година от " Солвей Соди " в партньорство с " Аурубис България " и съдействието на The Business Institute. Кандидатстването към този момент е отворено, като документи за присъединяване могат да се подават онлайн до края на януари. Както и до момента, самодейността ще приключи с конкурс, в който ще се одобряват планове в четири определени области, а трите най-хубави хрумвания ще бъдат наградени с стратегии за образование.

Как е проведено

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. В " Иновация в деяние " могат да вземат участие студенти и младежи, приключили висшето си обучение през последните пет години, без ограничавания за специалността им. Инициативата се развива на два стадия - академия и спортна част. Обучението протича онлайн, във виртуални класни стаи, само че ще се провеждат и обичайните присъствени срещи в София и Варна. Няколко са главните тематики, по които участниците ще придобият умения - генериране на хрумвания, насърчаване на продуктови оферти, създаване на резистентен бизнес модел, финанси за начинаещи и показване и обосновка на хрумвания.

До състезанието, който е втората част на самодейността, доближават 100 души, като не е наложително претендентите да са минали през академията. Както и при предходните издания на " Иновация в деяние " трите най-хубави плана ще бъдат отличени с награди в региона на образованието. Първото място носи присъединяване в лятната стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, втората - магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси, а третата е курс по иновационен мениджмънт на The Business Institute.

Срокове

Срокът за кандидатстване към този момент е отворен и ще продължи паралелно с подбора до края на януари следващата година. Междувременно ще бъдат проведени отворени семинари в София и Варна, където участниците ще могат да се срещнат с самодейността и критериите, които дефинират една концепция като новаторска, както и да се срещнат с уредниците, сътрудниците и посланиците на самодейността. Работните сесии ще се проведат през февруари и март, а крайният период за предаване на планове за състезанието ще е до края на април или началото на май. Малко по-късно ще стана ясни и спечелилите.

Новото в този момент

Четири са областите, в които ще се създават планове тази година - дейно потребление на запаси, новаторско обучение, здравословен живот и преоткриване на българските обичаи и просвета. В петото издание на самодейността уредниците слагат специфичен фокус върху онлайн детайла. От една страна, в обучителната платформа ще бъде включено в допълнение наличие, а от друга, разширението на онлайн детайла ще разреши през академията да преминат с към 50 младежи повече. Досега образованието обхващаше към 100 души при кандидатстващи 200 до 300 души.

Ще бъде уголемен и обсегът на менторите, които работят с младежите. Те ще бъдат три съществени вида - чиновници на фирмите, уредници на самодейността, ментори от предприемаческата общественост и обществени бизнесмени. " В началото концепцията беше просто да дадем нещо на общността, само че в този момент даваме опция и на нашите чиновници да влязат в контакт с младежите, да им станат ментори и да почерпят от тяхната сила и динамичност ", сподели изпълнителният шеф на " Солвей Соди " Спирос Номикос.

Целта

По думите на Номикос задачата на " Иновация в деяние " е да обезпечи познание на младежите по какъв начин да осъществят концепциите си и да се срещнат с всички аспекти на предприемачеството. " Благодарение на една сходна самодейност те могат да видят резултата от процеса по иновиране и да се научат по какъв начин да показват и защитят своята концепция ", добави изпълнителният шеф на " Аурубис България " Тим Курт. Според създателя на The Business Institute Цветелина Тенева фокусът са знанията и уменията и даже концепцията да не бъде осъществена, значимото е младежите да продължат да се развиват.

От започването на самодейността " Иновация в деяние " през 2012 година до момента през нея са минали над 400 младежи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР