Новата седмица започва с горещини, рекордни температури и изобилие от

...
Новата седмица започва с горещини, рекордни температури и изобилие от
Коментари Харесай

Времето през новата седмица: Жега в началото, дъжд към края

Новата седмица стартира с горещини, рекордни температури и обилие от слънце. В края на седмицата обаче ще има стихии и превалявания, предава кореспондент на БГНЕС.

В неделя най-горещо бе в Сандански (38.8 градуса), Русе (37.4 градуса) и Свищов (36.9 градуса), само че на никое място не бяха регистрирани температурни върхове.

В понеделник, 12 август, времето ще е слънчево и горещо. Почти в цялата страна е оповестено предизвестие за рискови горещини.

За Благоевград даже синоптиците оповестиха предизвестие за извънредно рискова горещина с температури надвишаващи 38 градуса.

Единствено в Смолян, Бургас, Варна и Добрич оптималните температури ще са общоприетоо летни – към 30 градуса. Навсякъде другаде обаче се предлага на хората да не стоят дълготрайно време навън, да одобряват повече течности и по опция да не работят и правят физическа активност на открито.

За тези, които стартират новата седмица на брега на морето, то времето е идеално за плаж и плуване. Температурата на морската вода е към 26 градуса, на север е с градус-два по-ниска.

Над планините също ще е слънчево в понеделник със слаб до сдържан вятър от изтокюгоизток.

Още по-горещо ще стане във вторник и в сряда. Тогава живакът в термометрите ще се нажежи до 40 градуса в доста региони. Възможно е и да ги трансферира.

В четвъртък и петък над Балканите от запад на изток ще премине леден атмосферен фронт с превалявания и леко по-ниски дневни температури. Заради жегата от предходните дни ще има условия за мощни гръмотевични стихии и градушки, а явленията ще са по-добре изразени в Западна България. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР