Новата седмица отново е тук – а как започва, можете

...
Новата седмица отново е тук – а как започва, можете
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 14 октомври

Новата седмица още веднъж е тук – а по какъв начин стартира, можете да се ориентирате по обичайния обзор на печата, показан от Actualno.com.
Вестник " Сега "
2000 деца са прибрани от обществените служби през предходната година в България – тъй като са в риск при родителите си. Децата, обаче, не са обгрижвани единствено от страната – те са настанени при родственици, близки, приемно семейство или профилирана институция за да бъдат предпазени животът и здравето им. 1058 пък са изоставени от своите родители. От януари до август тази година броят на децата с мярка за настаняване отвън фамилията е малко над 2000, като по всичко проличава, че и тази година общо изведените и изоставени деца ще бъдат към 3000. С други думи, едно и също всяка година – само че различен ни е отговорен, нали?
Вестник " 24 часа "
Вестникът обръща внимание на договорката за ЧЕЗ и решението на Комисия за защита на конкуренцията да прави изчерпателен разбор – тъй като " Еврохолд " като притежател на застрахователното сдружение " Евроинс " можело да въздейства на застраховките на гаранциите по покупко-продажбите за ток на сдруженията от групата на ЧЕЗ. Странно, споделят трима юристи пред медията. А звучи надалеч по-логично, в сравнение с да спреш договорка, тъй като щяло да стане монопол на ВЕИ, когато в действителност със договорката новата компания ще е с едноцифрен дял на този пазар.
Вестник " Труд "
Медията натъртва на цената на частните уроци за седмокласниците – с цел да отидат в добра гимназия, като пресмята, че подготовката излиза над 2800 лв.. За поредна година пък ние се чудим за какво ни е въобще държавно обучение, като всички плащаме за частно и отново няма гаранция, че от децата ни ще станат хора? На този декор цъфти и Красимир Гергов, с цел да желае държавна помощ за туризма. За кой тъкмо – този, който отново с държавна помощ бетонира де що види и след това се чуди за какво го отсвирват ли?
Вестник " Монитор "
Какво е брой на следващата перла в медийната корона на Делян Пеевски, в случай че няма материал за някой от хората, които не желаят да му клякат? На мушката е Иво Прокопиев – желал да се избави от заплащане на задължения по бизнеса си и да избяга от правосъдни каузи като това за EVN като излъже, че някой желае да го убие. Ако написалите това обяснят по кой или кои закони е допустимо сходно нещо, може и да допускам, че нещо друго отвън кръстословиците и судокото във вестниците на Пеевски коства и 1 стотинка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР