Новата седмица донесе изкачване в световната ранглиста за някои от

...
Новата седмица донесе изкачване в световната ранглиста за някои от
Коментари Харесай

Ранглисти: Изкачване за Томова, сериозно отстъпление за Пиронкова


Новата седмица донесе нанагорнище в международната класация за някои от водещите ни тенисистки. Участието в главната скица на Australian Open даде своето отражение върху ранкинга на първата ни ракета Виктория Томова. При днешното възобновяване на класацията тя се изкачи с девет позиции и към този момент е №109 в света с актив от 659 точки.

Прогрес означават също Изабелла Шиникова и Елица Костова. Втората ни ракета напредва с едно място до №214, до момента в който Костова към този момент е 315-а. Най-прогресиращата българска тенисистка тази седмица е Диа Евтимова. Тя се изкачва с 21 позиции до №716.

В същото време обаче Цветана Пиронкова записва съществено оттегляне в подреждането. Четвъртфиналистката от US Open 2020, която не е играла от няколко месеца поради травма, губи цели 35 позиции и от през днешния ден е №336 с актив от 183 точки.

Сериозни разбърквания има в челната десетка. Финалистката от Australian Open Даниел Колинс се изкачи с 20 места и за пръв път в кариерата си проби в Топ 10 на ранглистата. Междувременно Барбора Крейчикова се изкачи с едно място и към този момент е трета в света, а Ига Швьонтек напредна с пет позиции до №4. Гарбине Мугуруса губи четири места и от през днешния ден е седма в ранглистата, а Анет Контавейт отстъпи с две позиции до №9.

Топ 10 на международната класация:

Българките в Топ 1000:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР