Новата работна седмица започва с по-скоро пролетни, отколкото есенно-зимни температури

...
Новата работна седмица започва с по-скоро пролетни, отколкото есенно-зимни температури
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 16 декември

Новата работна седмица стартира с по-скоро пролетни, в сравнение с есенно-зимни температури и забележителна доза слънце. Максималните температури ще бъдат сред 10 и 15 градуса, тук-там видимостта ще бъде понижена. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология
Предколедната седмица ще е много топла. През деня ще е най-вече слънчево. По-ниски ще са температурите в местата с трайна мъгла. По Черноморието видимостта ще е понижена. Понеделникът дава обещание слънчево време в планините и температури над нулата.
Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е понижена. Временно усъвършенстване на видимостта ще настава в следобедните часове. Над планинските региони през нощта ще бъде най-вече ясно, а денем – най-вече слънчево. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за декември и още ще се увеличи.
Над Черноморието преди обяд тук-там ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд ще настава скъсване на облачността и усъвършенстване на видимостта. Почти безшумно. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра – към 6°.
И през идващите дни над страната от югозапад ще продължи да се придвижват топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и тук-там в Горнотракийската равнина заран ще бъде с мъгли, ниска облачност и понижена видимост, които от ден в ден ще се задържат все по-дълго и ще обгръщат повече райони; дневните температури там ще остават по-ниски, до 4°-8°.
В останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево, стоплянето ще продължи. Значително по-високи от нормалните ще бъдат температурите в Предбалкана, където дневните ще доближават 15°-18°. В четвъртък от запад температурите едва ще се намалят. В низините ще остане мъгливо и с по-ниски температури.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР