Новата работна седмица вече настъпи, а с това идва време

...
Новата работна седмица вече настъпи, а с това идва време
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Руне и Музети с рекордни класирания и една промяна в топ 10

Новата работна седмица към този момент настъпи, а с това идва време и за обичайното възобновяване на международната класация. През миналата седмица се организираха три съревнования от категория АТР 250, в които присъединяване не взеха намиращите се в челото на класацията, заради което липсват промени в топ 3 и на върха продължава да бъде Карлос Алкарас, следван от Рафаел Надал и Каспър Рууд. Четвърти и пети остават надлежно Даниил Медведев и Стефанос Циципас, който доближи до финала в Стокхолм, до момента в който Новак Джокович остава на седма позиция.

Единствените промени в топ 10 през днешния ден са свързани с това, че първенецът от шампионата в Антверпен - Феликс Оже-Алиасим, отбелязва нанагорнище с едно място до №9 в подреждането за сметка на Тейлър Фриц, който отстъпва с една позиция. Шампионите от Неапол и Стокхолм - Лоренцо Музети и Холгер Руне, за всеки от които вчерашният успех бе втори в професионалната им кариера, също прогресират в ранглистата и от през днешния ден към този момент могат да се похвалят с върхово за себе си класиране. Италианецът се изкачва с едно място до №23 в класацията, до момента в който 19-годишният датчанин бележи скок от две места и към този момент се намира под №25.

Днешното възобновяване на международната класация носи отлични вести и за Доминик Тийм, който наподобява, че към този момент е намерил верния път към завръщане измежду най-хубавите в света. Австриецът, който бе отвън кортовете в продължение на близо година, а след завръщането си на корта трябваше да преглътне дълга серия от разочароващи провали, през последните няколко седмици съумява да подсети за най-хубавите си времена и това оставя своя отпечатък и върху класирането му. След достигането си до полуфиналите в Антверпен първенецът от US Open 2020 отбелязва сериозен напредък от цели 19 позиции и се доближава от ден на ден към топ 100, като от през днешния ден заема 113-ото място в света.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР