Новата работна седмица е вече тук, а с това е

...
Новата работна седмица е вече тук, а с това е
Коментари Харесай

WTA ранглиста: Шампионката от Синсинати прелетя с близо 20 места, Квитова също с прогрес

Новата работна седмица е към този момент тук, а с това е време и за обновяването на международната класация, която през днешния ден търпи някои съществени промени. След осъществявания с изненади и непредвидени обрати WTA 1000 шампионат в Синсинати липсват разбърквания в челото на класацията, защото Ига Швьонтек резервира безапелационно водачеството си, разполагайки с съвсем двойно по-голям точков актив по отношение на своята подгласничка Анет Контавейт, до момента в който топ 5 се добавя още от Мария Сакари, Паула Бадоса и Онс Жабер.

Голямата изненада от миналата седмица в лицето на Каролин Гарсия, стартирала от квалификациите и достигнала до трофея от конкуренцията в щата Охайо, прибавя 840 точки към актива си, които ѝ оказват помощ да записва напредък с цели 18 позиции и завръщане в топ 20 на света, след като към този момент 17-ото място. Съперничката ѝ на финала Петра Квитова също отбелязва скок в ранглистата със 7 позиции, приближавайки се до първите 20, и от през днешния ден е ранкирана под №21.

Единствената смяна в челната десетка е обвързвана с изкачването на Арина Сабаленка до шестото място за сметка на Симона Халеп, която отстъпва с една позиция до №7. От своя страна, с помощта на отличните си изяви през актуалната седмица и влиятелните победи над Серина Уилямс и Виктория АЗаренка, Ема Радукану прогресира с 2 места и се приближава единствено на крачка от място в топ 10.

Официалната класация на WTA можете да разгледате.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР