Новата процедура за избор на бъдещия изтребител за родните ВВС,

...
Новата процедура за избор на бъдещия изтребител за родните ВВС,
Коментари Харесай

Предложенията за нов самолет готови през ноември

Новата процедура за избор на бъдещия изтребител за родните Военновъздушни сили, който да размени съветските Миг-29, идния месец може да взлезе за разглеждане в Министерски съвет.

“По отношение процедурата за избор на нов изтребител при започване на ноември би трябвало да има подготвени оферти, които да бъдат импортирани в Министерски съвет. Процедурата започва от това да се дадат нови предложения, сподели през вчерашния ден военният министър Красимир Каракачанов.

Междувремзенно стана ясно, че МО прецизира произхода и годността на новодоставени мотори за изтребителите МиГ-29, за които страната е платила близо 70 млн. лева Това се разбра на съвещанието на комисията по защита в Народното събрание, на която управлението на МО регистрира осъществяването на контракта с българската компания “Авиостарт ” за доставката на 10 мотори за старите руски изтребители.

Договорът беше подписан в края на мандата на държавното управление “Борисов 2 ” от тогавашния боен министър Николай Ненчев с директно договаряне, като съгласно него българската компания трябваше да достави четири новопроизведени и шест ремонтирани мотори РД-33, серия 2. Близо година по-късно всички мотори са доставени, само че заради това, че една от клаузите по контракта не е изпълнена, моторите няма да бъдат инсталирани на самолетите. Причината е, че с моторите не са пристигнали истински формуляри от производителя – съветската компания РСК МиГ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР