Новата пролетно-лятна колекция от Jacquemus е като сонет за любовта.

...
Новата пролетно-лятна колекция от Jacquemus е като сонет за любовта.
Коментари Харесай

Приказното ревю на Jacquemus в цъфналата ръж

Новата пролетно-лятна сбирка от Jacquemus е като сонет за любовта. Вече познаваме част от поетичната страна на Симон Порт Жакмюс, още от миналогодишната му сбирка, която той показа измежду лавандулови полета. 



Тази година пролетно-лятната му сбирка носи името “L’Amour ” и е отдадена на неговия екип. В инстаграм профила на Jacquemus той споделя, че по време на пандемията му е липсвал контакта с обичаните му сътрудници и това го е въодушевило да посвети на тях идната си сбирка. За разлика от доста дизайнери, Симон Порт Жакмюс не се отхвърля от ревютата онлайн, защото за него човешкият контакт стои в есенцията на модата и избира сантиментална локация на час път от Париж - житна равнища. Сред природата той съумява да сътвори неповторимата атмосфера на летен празник, едно същинско честване на и по едно и също време с това да обезпечи всички нужни ограничения за сигурност, които постанова изключителното състояние.



Локацията и методът на осъществяване на ревюто изцяло дават отговор на поетиката на самата сбирка. Виждаме флуидни кройки, носени от модели с разнообразни типове телосложение, част от обещанието за инклузивност на марката. Сред дамските кройки виждаме доста с висока талия, комбинирани с къси горнища, фини, които като че ли обгръщат тялото, сложени в контрастност с дребни структурирани чанти. Открояват се нежни нюанси като екрю, пастелно зелено, синьо, жълто, бежово, пастелен колорит на брик.



Симон Порт Жакмюс споделя, че част от рефенциите и вдъхновенията му за тази сбирка са керамиката на Прованс, стихотворение от Миро, цвета на покривката за маса на баба му и купа с череши. Това не ни изненадва, защото дизайнерът се показва като човек, който обича живота, слънцето, плодовете, Марсилия и поезията. Разглеждаме пролетна-лятната му сбирка и мечтаем, облечени с рокля от нея, в миналото да срещнем някой в цъфналата ръж.


Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР