Новата програма „Правосъдие” ще улеснява и подпомага съдебното сътрудничество по

...
Новата програма „Правосъдие” ще улеснява и подпомага съдебното сътрудничество по
Коментари Харесай

Емил Радев: Новата програма Правосъдие ще подпомага съдебното сътрудничество в ЕС

Новата стратегия „ Правосъдие” ще улеснява и подкрепя правосъдното съдействие по гражданскоправни и наказателноправни въпроси в Европейски Съюз и ще предизвиква успеваемостта на националните правосъдни системи. С бюджет от 300 млн. евро за идващите седем години тя ще подтиква създаването и поддържането на профилирани софтуерни средства за електронно правораздаване.

Това разяснява българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев във връзка признатата от Европейския парламент позиция по отношение на новата стратегия „ Правосъдие “ за интервала 2021-2027 година В качеството си на докладчик от страна на групата на Европейската национална партия по това досие Радев посочи ролята на програмата за взаимното схващане на гражданското и наказателно право и на правните и правосъдни системи на другите държави-членки. „ Това сигурно ще способства за взаимното доверие и признаването на правосъдни решения”, подчертава българският евродепутат.

Програма „ Правосъдие” ще финансира и ограничения за повишение на осведомеността и възстановяване на познанията на съдии и прокурори по отношение на политиките и правото на Европейски Съюз, инструментите за правосъдно съдействие, както и практиката на Съда на Европейския съюз. Програмата, също така, има за цел да улесни ефикасния достъп до правораздаване за всички лица, ефикасната отбрана и поддръжка за жертвите на закононарушение, както и ценене на процесуалните права на обвинените и обвинените в наказателните производства, изключително на децата.

Ще бъдат подпомагани още европейски правосъдни мрежи и други благоприятни условия за съдействие и продан на положителни практики сред правосъдните системи на държавите-членки, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР