Новата продукция на Държавния куклен театър в Стара Загора "Алиса

...
Новата продукция на Държавния куклен театър в Стара Загора "Алиса
Коментари Харесай

Кукленият театър в Стара Загора кани децата в приказния свят на Алиса

Новата продукция на Държавния куклен спектакъл в Стара Загора "Алиса в Страната на чудесата ", осъществена с креативния екип на спектакъла на Старозагорския куклен спектакъл "Джелсомино в страната на лъжците ", притежател на "ИКАР 2017 " за най-хубав куклен театър в България, ще бъде показан премиерно през днешния ден, 17 октомври, от 19 ч. в града под липите, научи ДУМА от Мариела Кралева, маркетинг и реклама на Старозагорския куклен спектакъл.
"Алиса в Страната на чудесата " е история на въображението. История на детското въображение, което желае да сътвори свят на безкрайна фикция, на измислица, на парадокс с ясната цел да даде късмет на децата да са деца. Свят, в който възрастният е Гъсеница, Котка на кръстопът, Заек с Часовник, Кралица от карти. И точно в този свят Алиса пораства, научава се да отстоява себе си, побеждавайки безсмислието. Миг, сън, измислица, която има за цел да запази още малко въображение, още малко детска религия. Така от екипа показват концепцията на своя театър.
Драматизацията и режисурата на "Алиса в страната на чудесата " по Луис Карол са на Елица Петкова, сценография Ивайло Николов и Ива Гикова, музика Пламен Петков, мултимедия Теодор Киряков, анимация Роксана Маркова. Участват Диляна Спасова, Латина Беровска, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Любен Чанев, Станислав Матев.
"Алиса в Страната на чудесата " е детски разказ, написан от британския публицист и математик Чарлз Латуидж Доджсън, под псевдонима Луис Карол, и излязал за първи път през 1865 година На 4 юли 1862 година Чарлз Доджсън извежда своята дребна другарка Алиса Лидъл, дружно с двете й сестри Лорина и Едит, на разходка с лодка по река Темза. Момичетата помолили придружителя да им опише занимателна приказка. Тогава младият професор съчинил "Алиса в Страната на чудесата ". После по молба на децата написал приказката в тетрадка, която украсил със свои рисунки и им я поднесъл като коледен подарък. Случайно ръкописът попада в ръцете на писателя за деца Джордж Макдоналд, който убеждава Доджсън да издаде книгата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР