Новата председателка на ЕК Урсула фон дер Лайен се оказа

...
Новата председателка на ЕК Урсула фон дер Лайен се оказа
Коментари Харесай

Защита на нашия европейски начин на живот донесе критики на Фон дер Лайен

Новата председателка на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен се оказа обект на всеобщи рецензии за номинирането на комисар с портфолио "Защита на нашия европейски метод на живот ", съобщи Би Би Си.

Критици на ресора, който включва миграция и сигурност, видяха в него крайнодесен уклон.

Холандска евродепутатка го дефинира като "гротеска ", а правозащитната организация "Амнести Интернешънъл " го откри за "притеснителен ".

Миграцията е основна политическа тематика в доста страни от Европейски Съюз. Крайнодесни и националистически партии си осигуриха гласове с обещания да лимитират напора на мигранти към Стария континент.

Посочен за поста е гръцкият претендент за Европейска комисия Маргаритис Схинас, някогашен евродепутат, представител на Комисията и член на ръководещата партия "Нова народна власт ".

В писмото си до него Фон дер Лайен споделя, че "европейският метод на живот е построен към взаимност, успокоение и сигурност ".

"Трябва да вземем ограничения и да успокоим законните страхове и опасения по отношение на въздействието на нередовната миграция върху нашата стопанска система и общество ", добавя тя, представена от БНР.

Но "Амнести " упрекна Европейски Съюз в "използване на рамката на крайнодясното " с връзката сред миграция и сигурност.

Либералната холандска депутатка Софи ин‘т Велд пък назова ресора "фалшиво портфолио ".

Ска Келер, съпредседател на Зелените в Екологичен потенциал, съобщи, че е "плашещо да видиш предложение за портфолио "за отбрана на европейския метод на живот ", което включва миграция и отбрана на границите ".

Зелената английска евродепутатка Мол Скот Кейто настоя да се постави завършек на възприемането на изразителност от крайнодесните.

В отговор на рецензиите Урсула фон дер Лайен съобщи, че ролята е била включена в нейните политически насоки през юли. "Нашият европейски метод на живот е придържане към нашите полезности ", сподели тя пред кореспонденти и добави: "Красотата на достолепието на всяко настрана човешко създание е една от най-скъпите полезности ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР