Новата пратка от над 18 700 дози ваксини на „Пфайзер“

...
Новата пратка от над 18 700 дози ваксини на „Пфайзер“
Коментари Харесай

Започна реимунизацията на медиците, нова пратка ваксини пристигна у нас

Новата пратка от над 18 700 дози ваксини на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ дойде рано тази заран в България. Количествата са по-малки от предстоящото, само че съгласно здравните управляващи, това няма да провокира съществени разстройства в проекта за имунизации.

Това че в този момент сме получили на половина от предстоящото количество, ще бъде наваксано с времето, увериха от здравното министерство. Осигурени са и задоволително дози за реимунизация на медиците.

Точно както е по наставление, в период от 21 дни, първият имунизиран в България проф. Костадин Ангелов, през днешния ден получи и втората доза от препарата на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “.

„ И след 10 дни ще съм безусловно спокоен и сигурен и тогава към този момент ще мога да видя татко си умерено “, съобщи проф. Костадин Ангелов.

Втората доза получи и военачалник Венцислав Мутафчийски.„ Не сме имали никакви странични реакции. Има една лека алергична реакция от нашия личен състав. Иначе общият брой на имунизираните от Военномедицинска академия е 717 души! “, уточни ген. Венцислав Мутафчийски.

А прогнозите са всеобщото имунизиране да стартира март или април. Още от в този момент 3 на 100 от пациентите на доктор Миндов са подготвени да се запишат.

„ Притеснява ме, че ще има взрив, когато се види, че профилът на сигурност е добър и в последния миг ще дойдат в предкурортния сезон, лятото “, уточни доктор Георги Миндов.

Досега 19 са сигналите за получени нежелани лекарствени реакции - всички те след слагане на имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “.

И още - здравният министър видя политически упоритости в спекулациите, че са поръчани огромни количества от препарата на „ АстраЗенека “ поради роднинската връзка сред шефа на компанията в България и европедепутат от ГЕРБ.

„ Тези политически мераклии на процедура са обществени лешояди, които се хранят от грешките на хората, които водят война на терена на войната с Covid 19 “, съобщи здравният министър.

Поръчаните от „ АстраЗенека “ дози са 4,5 милиона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР