Новата практика на Intel да пуска на пазара процесори без

...
Новата практика на Intel да пуска на пазара процесори без
Коментари Харесай

Intel планира да пусне Pentium Gold G5600F процесори без графично ядро

Новата процедура на Intel да пуска на пазара процесори без графични ядра продължава. Наскоро английският ритейлър Kikatek показа Pentium Gold процесор с показател F, т.е. без интегриран UHD Graphics ускорител.

Като се има поради метода на Intel, допуска се, че новият процесор ще има безусловно същите характерности като предшественика си Pentium Gold G5400F. CPU-то е основано на типичния 14nm++ софтуерен развой и е с Coffee Lake микроархитектура. Вероятно ядрата още веднъж ще са две, с четири влакна с помощта на Hyper-Threading технологията. Тактовата периодичност ще бъде 3,9 GHz, а процесорът ще има 4 МВ кеш от трето равнище. Принципно Intel Pentium Gold G5400F поддържа двуканален режим на DDR4 оперативна памет, тъй че и в този момент ще е същото. Единствената разлика би трябвало да бъде неналичието на интегрираната графика Intel 630, което значи, че ще би трябвало да се сложи обособена видеокарта.

Принципно концепцията за процесори без графично ядро не е неприятна, само че необикновеното е, че Intel ги продава на същата цена, както и моделите с интегрирана графика. Дори и Kikatek предлага G5600F на цена от цели 82 английски паунда, което е даже повече от цената на истинското CPU.

Серията Pentium Gold процесори на Intel е присъща с ниската си цена, заради което тези чипове постоянно се употребяват в бюджетни гейминг конфигурации с по-евтини видеокарти. Все още няма публично изказване за Pentium Gold G5600F . Затова и няма по какъв начин да бъде доказана неговата дефинитивна цена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР