Новата позиция на България може да бъде ключова за бъдещето

...
Новата позиция на България може да бъде ключова за бъдещето
Коментари Харесай

Пресата в Скопие: Македония е пред вратата, Бойко ще я...

Новата позиция на България може да бъде основна за бъдещето на Република Македония. Българското председателство ще бъде нова опция за евроатлантическата интеграция на Македония, която най-сетне ще изведе страната ни пред вратите на Европейски Съюз и НАТО. Това се споделя в просторен разбор на " Слободен щемпел " във връзка почналото българско председателство.

Статията във вестника е озаглавена " Македония е пред вратата, Борисов я отваря ", съобщи БГНЕС. Македонският вицепремиер отговарящ за европейските въпроси Буяр Османи планува страната да получи дата за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз през месец юни.

Изданието цитира премиера Бойко Борисов във връзка с целите на председателството. " Нашата цел е до две години Брюксел освен да обръща внимание на Западните Балкани, а действително да се придвижим напред. Перспективата на Македония за НАТО е от изключително значение и ние като държавно управление ще продължим да правим на практика дейности ", споделя Борисов.

Всекидневникът предава и оптимизма на външния министър Никола Димитров, който счита, че " 2018 година ще бъде европейската година за Македония ". " През последните 6 месеци зачестиха срещите сред македонските и българските представители и на тях беше подчертана поддръжката на София за участието на Република Македония в Европейския съюз и НАТО ", се споделя още в обявата на всекидневника
тагове Скопие Бойко Борисов Македония ЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР