Новата политическа формация около бившите служебни министри Кирил Петков и

...
Новата политическа формация около бившите служебни министри Кирил Петков и
Коментари Харесай

„Тренд“: Политическата формация на дуото „Петков-Василев“ набира 9% подкрепа

Новата политическа групировка към някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев набира 9% поддръжка от гласуващите. Това демонстрира ново национално-представително изследване на „ Тренд “, по поръчка на вестник „ 24 часа “, направено сред 8-15 септември, посредством изявленията „ лице в лице “ с таблет измежду 1012 души.

Към момента на осъществяване на изследването не беше ясно дали Петков и Василев ще влязат в политиката, само че поради дейното говорене по тематиката, социологическата организация е проучила публичните настройки.

Моментната електорална фотография измежду деклариращите, че ще гласоподават на идните избори, сочи, че лидерското място е на ГЕРБ с 24,4%.

Снимка: btvnovinite.bg

„ ИТН “ (17,5%) е с дребна преднина пред Българска социалистическа партия (16,6%). Четвърти се подреждат Движение за права и свободи (9,3%), пети са групировката към Петков и Василев (9,1%) и шести - „ Демократична България “ (8,5%).

Снимка: btvnovinite.bg

Под парламентарната преграда, само че с резултат над 1% се включват „ Изправи се БГ! Ние идваме “ (3,8%), „ Възраждане “ (2,9%) и Вътрешна македонска революционна организация (2,2%).

53% от всички интервюирани заявяват, че ще упражнят правото си на глас на идните парламентарни избори.

Проучването записва още рекордно ниска оценка за работата на Народното събрание . Само 12% от всички интервюирани имат позитивно мнение за активността на последното Народно заседание, до момента в който 77% дават негативна оценка.

Снимка: btvnovinite.bg

Отчита се и лека ерозия в поддръжката по отношение на служебното държавно управление и президента . 35% правят оценка позитивно работата на кабинета, до момента в който 44% са на противоположното мнение.

Положителната оценка е с 5% по-ниска от предходния месец. Работата на президентската институция е оценена позитивно от 46%, до момента в който 35% дават негативна оценка.

43% от всички интервюирани са на мнение, че „ ИТН “ носи най-голяма отговорност за това, че не се сформира кабинет, като опцията събира в пъти повече посочвания от останалите – ГЕРБ (11%), „ Демократична България “ (8%), Българска социалистическа партия (5%), „ Изправи се! Ние идваме! “ (3%) и Движение за права и свободи (1%).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР