Новата политическа формация Левицата! обяви началото на протестна кампания Антиспекула

...
Новата политическа формация Левицата! обяви началото на протестна кампания Антиспекула
Коментари Харесай

``Левицата!`` с кампания срещу спекулата със ``златни`` яйца, зове да не се купуват яйца до Великден - Политика

Новата политическа групировка " Левицата! " разгласи началото на протестна акция " Антиспекула " със " златни " яйца. Акцията е ориентирана против изкуствено повишените цени в хранителната промишленост.


От групировката, в която вземат участие Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Първанов, Румен Петков и други видни социалисти, приканиха жителите да не купуват яйца до Великден. Протестът на " Левицата! " цели да понижи цените на главните хранителни артикули по този начин, че да направи стойностите по-поносими за потребителите.

" Левицата! " откри протестната акция в магазин на една от огромните хранителни вериги, само че ще продължи и в други хипермаркет, като фокус на акцията ще бъдат главните хранителни артикули, като сирене, мляко и месо.

От " Левицата! " дадоха поръчка, че в идващия парламент ще внесат редица нормативни промени, които да подсигуряват покупателната дарба на българските семейства.

" Идеята на новата лява групировка е да се вкара таван от 5% надценка на цените на 10 продукта от дребната потребителска кошница, на които влизат в магазините, както и обвързване на комерсиалните вериги да демонстрират доставната и продажната цена на продуктите ", съобщи водачът на " Изправи се, БГ " Мая Манолова.

" Левицата! " предлага и да се сътвори специфичен проверяващ орган, който да е на терен и да постанова съществени наказания при открито нарушаване, изключително на главните артикули.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР