Новата по-съвременна операционна система с кодово име Polaris ще се

...
Новата по-съвременна операционна система с кодово име Polaris ще се
Коментари Харесай

Microsoft подготвя нова модерна версия на Windows 10 без Win32 приложения

Новата по-съвременна операционна система с кодово име Polaris ще се базира само на UWP платформата.
В началото на предходната есен разбрахме, че Microsoft създава модулна операционна система, която ще работи на всевъзможни устройства, без значение от техния форм фактор. Това е планът Windows Core, а мобилната версия на тази Оценка за съвместимост се назовава Andromeda OS. А през днешния ден уеб-порталът Windows Central заяви, че софтуерният колос приготвя и още една, напълно нова версия на Windows 10, която ще се базира извънредно на UWP платформата.



Новата Оценка за съвместимост се назовава Polaris и от нея ще бъдат отстранени всички остарели съставни елементи за реализиране на допустимо най-високо бързодействие и самостоятелност. За интерфейса на новата Оценка за съвместимост е планувана универсалната среда CShell , която образно наподобява на Windows 10 и с която потребителите към този момент привикнаха. Но всички Win32 съставни елементи, в това число Notepad, Paint и така нататък, ще бъдат отстранени. И още, на точно по този метод Polaris, най-малко теоретично, ще стане най-безопасната версия на Windows за десктоп системи и мобилна електроника.



Предполага се, че Microsoft въпреки всичко ще откри някакво решение за съгласуемост със старите приложения, най-вероятно, посредством виртуализация.

Потребителите с днешната Windows няма да могат да се обновят до Polaris, както и няма да може да се реализира миграция от Polaris към Windows и двете системи ще се развиват редом.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР