Новата пленарна зала за депутатите трябва да е готова август

...
Новата пленарна зала за депутатите трябва да е готова август
Коментари Харесай

Новата пленарна зала на депутатите ще е готова през август 2018-а

Новата пленарна зала за депутатите би трябвало да е подготвена август 2018 година Очаква се тя да бъде подготвена през месец август 2018 година. Т.е. след края на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Това беше оповестено през днешния ден от инж. Николай Бициев, който дава отговор за ремонта.

Първоначалните проекти бяха та да стартира да действа по време на председателството, само че това няма по какъв начин да стане, откакто то бе преместено с 6 месеца по-рано поради Брекзит.

За ремонта на залата в Партийния дом са ангажирани над 150 служащи, а цялостният ремонт ще възлезе на към 20 милиона лв..

Новата пленарна зала ще разполага с 270 места и не може да бъде употребена за съвещания на Велико национално заседание, в случай че бъде свикано такова. Те ще бъдат ситуирани на 12 анфитеатрални реда, денивелацията сред които е 1.7 метра. Ръководството на Народното събрание ще стои на президиум, а до него ще има места за Министерския съвет, президента, вицепрезидента и патриарха на Българската православна черква. Предвидени са и публични ложи за патриарха, президента и вицепрезидента, ситуирани симетрично от двете страни на президиума, ложи за публични посетители, задгранични посетители и представители на дипломатически корпус и публицисти - общо 100 места.

В ремонтните дейности е планувано и залата " Света София " да се снабди с нов покрив - стъклен купол, който да обезпечава естествена светлина в пленарната зала денем.

В момента се построява и пристройка, където ще бъдат файето, стълбите и асансьорите. Входът ще е откъм двора на някогашния партиен дом, където пък ще се влиза откъм бул. " Дондуков ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР