Новата пленарна зала на Народното събрание, в каквато ще бъде

...
Новата пленарна зала на Народното събрание, в каквато ще бъде
Коментари Харесай

Новата зала на парламента ще бъде готова след българското председателство на ЕС

Новата пленарна зала на Народното събрание, в каквато ще бъде преустроена зала " Света София " в постройката на някогашния партиен дом, ще бъде подготвена през август идната година. Това е два месеца след приключването на българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС), въпреки и в началото ръководещите да имаха желание тя да бъде употребена за част от събитията.

Ремонтът на НДК, където ще се организират събитията около европредседателството от 1 януари до 30 юни 2018 година, също съгласно отрасловия министър Лиляна Павлова е в " тежко забавяне ". Преустройството на зала " Света София " е в период, чиито реализатор е обединяване " Народно събрание ГРУП " ДЗЗД, само че тя няма да бъде подготвена за председателството, защото то бе преместено с шест месеца поради " Брекзит ", разясниха от администрация на Народното събрание.

Идеята за пренасяне на пленарната зала на Народното събрание в някогашния партиен дом е от времето, когато негов ръководител бе акад. Благовест Сендов. За преустройството пари отпусна втория кабинет на Бойко Борисов, като се чака цената на ремонта да бъде над 25 млн. лева Желанието на ръководителя на 44-ото Народно заседание е депутатите да заседават в новата зала от септември 2018 година

Новата пленарна зала ще разполага с 270 места и не може да бъде употребена за съвещания на Велико национално заседание, в случай че бъде свикано такова. Те ще бъдат ситуирани на 12 анфитеатрални реда, денивелацията сред които е 1.7 метра. Ръководството на Народното събрание ще стои на президиум, а до него ще има места за Министерския съвет, президента, вицепрезидента и патриарха на Българската православна черква. Предвидени са 100 места за посетители и места за публицисти.

Таванът на залата ще бъде стъклен, а ширината на депутатските банки - 90 см. В момента се построява и пристройка, където ще бъдат файето, стълбите и асансьорите. Входът ще е откъм двора на някогашния партиен дом, където пък ще се влиза откъм бул. " Дондуков ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР