Новата партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ сезира КПКОНПИ

...
Новата партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ сезира КПКОНПИ
Коментари Харесай

Партията на Цветанов сезира КПКОНПИ за конфликт на интереси при кмета на ДПС в Гурково

Новата партия на Цветан Цветанов „ Републиканци за България “ сезира КПКОНПИ за поредност от нарушавания на кмета на Движение за права и свободи Мариан Цонев, отразени в. В него излиза наяве, че градоначалникът на Гурково е сключил четири контракта на обща стойност към 2 050 000 лв. с включително Данък добавена стойност с сдружение, зад което стоят родителите на негов съучастник.

Ето какво пишат " републиканците ":

" Според нас това е безапелационен образец за спор на ползи.

Закононарушението е несъмнено и касае корист освен с европейски средства, само че и с такива от републиканския бюджет. Извършено е с изключителна смелост и чувство за безотговорност. Лицето Мариан Цонев произлиза от строителния бизнес. Ставайки кмет той упражнява властническо пълномощие като подписва 4 (четири) контракта за строителство, с юридическо лице, чийто действителни притежатели са свързани с него лица. Любопитен е и фактът, че всички публични поръчки, касаещи строително монтажни работи на територията на община Гурково се печелят от същото обвързвано с кмета сдружение.

Призоваваме господин Сотир Цацаров и ръководената от него институция да прегледат сигнала на Политическа партия „ Републиканци за България “ във допустимо най-кратки периоди.

Настояваме КПКОНПИ да подходи към случая със същия хъс и активност, с които организира политическата си офанзива против Атанас Камбитов. Необходимостта от това е явна – за разлика от противоречивото решение против някогашния кмет на Благоевград, в този случай са налице безапелационни доказателства за осъществяването на цяла поредност от нарушавания в извънредно огромни размери. Надяваме се че господин Сотир Цацаров и ръководената от него институция ще подходят професионално към проблема и няма да се подадат на политически напън.

Ние от Политическа партия „ Републиканци за България “ подсещаме, че същият абсурден кмет неотдавна инициира институционална офанзива против най-голямото работещо дружество в региона. Използваме случая, с цел да изразим още веднъж поддръжката си за работещите в него.

Заявяваме, че ще продължим битката си против модела на ръководство на Движение за права и свободи в смесените региони, тъй като той е основан на погазването на закона, човешкото достолепие и демократичните правила на ръководство.

Ще продължим да работим интензивно за възвръщането на държавността и правовия ред в тези забравени от държавното управление български територии. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР