Новата оперативна система iOS 14 внесе в iPhone цял куп

...
Новата оперативна система iOS 14 внесе в iPhone цял куп
Коментари Харесай

Скритата функция в гърба на iPhone

Новата оперативна система iOS 14 внесе в iPhone цялостен куп новости, като вниманието на всички бе приковано главно от така наречен Widgets, с които можем да настройваме и променяме началния екран - както пожелаем.

Наскоро обаче стана ясно, че доста консуматори не си дават сметка, че iOS 14 крие и опция да превърнем гърба на iPhone в " сензитивна " повърхнина и да управляваме телефона посредством допиране на задния панел.

В Instagram се появи видео по тематиката, а известността му и реакциите по отношение на него разкриват тъкмо какъв брой малко притежатели на iPhone са наясно с новата функционалност.

A post shared by
Както излиза наяве във видеото, в менюто Settings > Аccessibility > Touch има подменю, наречено Back Tap, посредством което можем да програмираме разнообразни функционалности при двойно или тройно допиране (тапване) на гърба.

Така да вземем за пример гърбът може да се трансформира в средство за тракване на скрийншот, активиране на фенера, заключване, извикване на началния екран, активиране на Siri и други функционалности.
 Снимка 499453

Важно е да подчертаем, че самият заден панел на iPhone не разполага със скрити датчици, а разчита на акселерометъра в самия телефон, който е сензитивен към придвижвания, трептения и явно почукване на гърба.
 Apple, iPhone 13, Apple Glass и по какъв начин ще бъде употребен LiDAR датчикът през 2021 година
За какво ще употребява Apple LiDAR датчика през 2021 година

Очилата на Apple стават все по-реални

Това значи, че не би трябвало да разполагаме с най-новия iPhone 12, с цел да се възползваме от функционалността, а е задоволително да сме с модел, който е съчетаем с iOS 14, а точно - всички от iPhone 8 насам.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР