Новата образователна платформа Envision Play ще помага на четвъртокласниците при

...
Новата образователна платформа Envision Play ще помага на четвъртокласниците при
Коментари Харесай

Нова образователна платформа ще подготвя четвъртокласниците за матурите


 Нова просветителна платформа ще приготвя четвъртокласниците за матурите

Новата просветителна платформа Envision Play ще оказва помощ на четвъртокласниците при подготовката за идното национално външно оценяване (НВО). Тя е дейна от началото на април 2019 и е създадена от софтуерната компания „ Нимеро “. Платформата е изцяло безвъзмездна, като предлага проби по четирите съществени предмета – Български език, Математика, Човекът и природата и Човекът и обществото.

За по-малко от месец към този момент са решени над 55 000 теста и 943 652 задания, като дневно учениците (а може би и техните родители) приключват над 2 500 нови теста. Най-добре децата се показват по Човек и Природа, където междинният триумф е 80%, а най-големи провокации срещат по Математика със междинна успеваемост от 72%. При стартирането на нов тест, системата автоматизирано генерира случаен набор от въпроси, тъй че да подсигурява оптимално покритие на образователния материал.

„ Изключително щастливи сме, че Envision Play се употребява толкоз интензивно и оказва помощ на децата да се приготвят за идните им матури. Създадохме този артикул като част от дългогодишната си тактика да създадем ученето по-забавно и налично благодарение на модерните технологии. НВО тестванията са единствено първият стадий на развиване на Envision Play и ползата, който те генерираха ни дава увереността да продължаваме да работим и да развиваме платформата “, разяснява Кирил Русев, един от създателите на „ Нимеро “.

Учебното наличие е основано особено за матурите през 2019 от екип от експерти в региона на началното обучение - Ани Господинова, Геновева Йотова, Десислава Миленкова, Йорданка Първанова и Розалина Паскалева. Базирайки се на дългогодишния си опит в сферата и потвърдения си триумф при подготовката на възпитаници в началните класова, те са изработили набор от 300 въпроса по всеки предмет.

„ От началото на април, след края на всеки час, решаваме дружно проби. Даже си вършим надпревари по групи за време! Упражняваме и затвърдяваме. Е, задачата е реализирана! Улеснение за нас учителите, доволството на родителите и наслада в очите на учениците за постигнатите високи резултати след края на всеки решен тест! Добиват още по-голяма убеденост в личните си благоприятни условия и успокоение “, споделя Силвия Николаева, преподавател на 4 клас.

Тестовете могат да бъдат достъпени от всяко устройство – телефон, таблет или компютър.

За избор на наличие се вкарват следните кодове:
· Математика – 1111 · Човекът и природата – 3333 · Човекът и обществото – 5555 · Български език и литература – 7777
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР