Новата образователна компютърна игра Приключенията на музикалните тонове и техните

...
Новата образователна компютърна игра Приключенията на музикалните тонове и техните
Коментари Харесай

Електронна игра учи децата на нотите

Новата просветителна компютърна игра " Приключенията на музикалните тонове и техните ноти " към този момент може да се купи в електронен тип от платформата за компютърни игри STEAM, заяви основателят на анимациите и софтуера на играта Ирина Стоянова от издателство " Виксис ".

Играта е неповторима по наличие и единствената в България, а евентуално и в света, която има за цел преподаде на децата на обич към музиката и знания за нотите. С нея те се учат да пеят песнички, да разпознават музикалните тонове по слух, да подреждат нотите върху петолиние, с цел да се запише съответна мелодия.

Обучението е построено върху неповторимата и сполучлива методика на проф. Милена Куртева, дълготраен учител по пиано, някогашен шеф на Националното музикално учебно заведение в София, професор по методика и лекар на изкуствознанието. Тя е създател на идейния план и на сюжета на играта.

" Приключенията на музикалните тонове и техните ноти " е с доста богато наличие. Тя се състои от две елементи. Първа съставлява приказка с показване на героите - куклички-ноти, игри с към тридесет леки мелодии и детски песни, задания за различаване и нареждане на музикалните тонове. С постепенна възходяща трудност на упражненията детето стартира да разграничава по слух тоновете в дадена лесна мелодия и се научава да записва тяхната поредност.

Във втора част още веднъж с приказка, музика и анимацията се вкарват за детето понятията петолиние, местонахождение на ноти на петолинието, обрисуване на другите тонове с цяла нота, половинка и четвъртинка, според от продължителността на тона и други познания за музиката.

С песните от първа част към този момент се вършат по-сложни извършения: детето избира от кошничка на екрана нота и с влачене с мишката я придвижва до петолинието. Ако определеното място на съответна линия или междулиние е правилно, то тонът се чува, а в случай че не е, се чува тон за отричане и нотата се връща в кошничката. По този метод се изписва с ноти цялата мелодия. При усложнения на помощ идват кукличките-ноти, а при триумф се демонстрират анимации и награди.

Играта обогатява музикалната просвета у децата, развива музикалния им слух и спомага за общото им интелектуално развиване. Повече информация може да намерите на страницата на " Виксис ", а играта - в по-големите книжарници в страната, както и платформата за компютърни игри Steam.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР