Новата обемна биография на Людмила Живкова, “Животът и смъртта на

...
Новата обемна биография на Людмила Живкова, “Животът и смъртта на
Коментари Харесай

Документална сага за живота и смъртта на Людмила Живкова излиза през декември

Новата обемна биография на Людмила Живкова, “Животът и гибелта на Людмила Живкова”, е резултат на дълголетен труд на създателя Иво Милев. Той работи по тематиката " Людмила Живкова " от 2009 година по отношение на развиване на план за игрален филм на продуцентските компании " Служба "Информация и архив" (на МВР) " и " Камера ". След работа с над 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част необработен до момента, книгата съставлява ултимативния биографичен роман на дъщерята на някогашния първи Тодор Живков.
В центъра на този роман е персоналната драма и покруса на една жена, умряла с възприятието, че е предадена, изоставена и излъгана, даже от личния си татко, а гибелта ѝ и до през днешния ден продължава да буди загадки.
„ Животът и гибелта на Людмила Живкова “ е навременна книга, дистанцирана и ангажирана в идентична мяра. Иво Милев е подходил с хирургическата акуратност на хронист. Събрал е детайлите в едно компактно цяло. Оформил е облик, който може да се възприема с студен разсъдък ", споделя за новото издание неговият редактор Силвия Недкова.

По думите ѝ документалната сага не е предопределена да пази или отхвърля времето, хората, решенията им. Това е изложение, непряк взор върху всичко допустимо, което ги е оформило.
" Полезността на този труд е безспорна. Но по-важно е, че читателят инстинктивно построява доверие към неприсъстващия повествовател ", безапелационна е още Недкова.
“Животът и гибелта на Людмила Живкова. Биография” с създател Иво Милев излиза на 5 декември под логото на издателство СЕНС. Книгата е с размер 736 страници и съставлява първокласно издание с твърди корици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР