Новата Наредба за обществения ред в Столична община ще трябва

...
Новата Наредба за обществения ред в Столична община ще трябва
Коментари Харесай

За шумен ремонт в почивните дни питаме съседите и кмета

Новата Наредба за публичния ред в Столична община ще би трябвало да реши изрично казуса с шума в София. Това е упованието на общинския консултант Симеон Славчев, който е съпредседател на " Политическа група 5 " в Столичният общински съвет.

Забраняват се шумните поправки сред 14.00 ч. до 16.00 часа и от 22.00 ч. до 8.00 часа . За да ремонтирате дома си в събота-неделя, ви е належащо позволение от районния кмет и от съседите. Разрешението ще бъде единствено за регламентираните часове .

Глобата за неспазване на часовете, позволени за строителни действия, е 100 - 200 лева за физическо лице и 200 - 400 лева за юридическо лице . При рецидив, сумата нараства до 200 - 400 лева

Тези забрани не засягат ремонта, предоставен от Столична община, да вземем за пример на булевардите и метрото .

След всеобщото неодобрение в проектонаредбата отпадна възбраната да не се пие бира в парка .

 Текстовете, предлагащи санкция за бира в парка, не са ясни съгласно Фандъкова
Текстовете, предлагащи санкция за бира в парка, не са ясни съгласно Фандъкова

Фандъкова също счита оставката на Антон Тодоров за морална постъпка

В проектонаредбата се чака предложение с ясни критерии, по които районния кмет ще дефинира местата за уличните актьори и пърформънси .

В ръководството на Столична община се ускорява гражданското присъединяване . Това счита общинският консултант Симеон Славчев, който е съпредседател на " Политическа група 5 " в Столичният общински съвет. Почти пет месеца след второто разискване на проектодокумента, са оценени всички оферти за Наредбата, която ще бъде прегледана на съвещанието на СОС на 26 юли т.г .

" Удовлетворен съм, че успяхме да променим модела на ръководство и жителите от тук нататък ще имат все по-голяма и дейна роля ", съобщи общинският консултант Симеон Славчев.

" Новата разпоредба ще реши част от проблемите на столичани, само че не всички и не незабавно. Въпреки това е стъпка напред, а нормативният документ може да бъде допълван, поправен и обновен когато и да е според от проблемите и нуждите на жителите ", добави Славчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР