Новата метростанция на булевард България е готова. Очаква се до

...
Новата метростанция на булевард България е готова. Очаква се до
Коментари Харесай

Първата част от новия лъч на метрото ще посреща 130 хиляди пътници дневно

Новата метростанция на бул. " България " е подготвена. Очаква се до края на годината да са подготвени и останалите станции по третия лъч на метрото - от " Красно село " до бул. " Владимир Вазов ". Станция " бул. България " е в цветовете на трибагреника - бяло, зелено и алено. На нея са сложени и стъклени ограждения за да обезпечат сигурността на пасажерите. Подобни ограждения ще има и на другите станции от новия лъч на метрото.

инженер Стоян Братоев, изпълнителният шеф на " Метрополитен " ЕАД: Първи ще бъдат пуснати петте станции от " Красно село " до кръстовището на " Патриарх Евтимий " и " Граф Игнатиев ". Едновременно с това се приготвя за стартиране и сектора от " Орлов мост " до " Владимир Вазов ". Целият сектор от 8 километра би трябвало да е подготвен до края на годината.
Новите стъклени ограждания се поставят за първи път за сигурност.
инженер Стоян Братоев: Те се поставят за първи път при нас. В чужбина ги има на доста места. В Париж старите линии се преоборутват с сходни заграждения за сигурност на пасажерите. Когато идва влакът, той задейства отварянето на тези порти и след тях се отварят и вратите на влака.
Пристигнаха и новите влакове, един от тях през вчерашния ден мина по трасето.
инженер Стоян Братоев: В момента тече образование на машинистите - както теоретично, по този начин и по повод ръководство на влаковете. Трябва да бъдат изпитани и самите влакове - спирачни тествания, скоростни тествания, всичко, което е належащо. Тъй като те идват непосредствено от завода и това би трябвало да стане в действителни условия. Затова сме подготвили този сектор от 2,5 километра авансово, с цел да може да го употребяваме като трасе за тестване на влаковете и на системите.
Влаковете имат опция да се дооборудват да се ръководят без ватман.
инженер Стоян Братоев: Ние сме решили и практиката на доста места е по този начин, да не употребяваме тази алтернатива първоначално. Влакът по този начин или другояче би трябвало да има съпровождащо лице, което да е подготвено да борави с ръководството на влака, и заради тази причина считаме, че е по рационално да има ватман от позиция на сигурността на пасажерите.
Прегражданията сред пероните и влаковете могат да бъдат сложени и на станции по другите две линии на метрото.
инженер Стоян Братоев: Подготвили сме тръжна процедура да пуснем пилотно на две от станциите. Тъй като старите влакове са с разнообразни модификации и с друго разположение на вратите, няма да бъдат на този принцип, а с отвесно покачване. До месец ще стартираме тръжна процедура за две пилотни с опция за общо 10.
Очаква се по новата линия, когато е изцяло приключена, да се движат към 200 хиляди пасажери на ден, а по първата част от линията, която се чака да е подготвена до края на годината, се плануват към 130 хиляди пасажери на ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР