Новата машина се базира на облака Azure, стана ясно на

...
Новата машина се базира на облака Azure, стана ясно на
Коментари Харесай

Microsoft разработи суперкомпютър за AI задачи

Новата машина се базира на облака Azure, стана ясно на Build 2020

Суперкомпютърът на Microsoft, основан на Azure, би заел пето място в рейтинга Топ 500
(снимка: Microsoft)

Суперкомпютър и редица други софтуерни разработки разгласи Microsoft на конферецията Build 2020 – водещото събитие на компанията, което се организира онлайн тази седмица.

В последните месеци са осъществени огромни цифрови трансформации, които в естествени условия биха лишили две години, съобщи основният изпълнителен шеф на Microsoft – Сатя Надела при откривана на конференцията.

Един от главните анонси на Build 2020 беше нов суперкомпютър, разработван от Microsoft на база облака Azure в съдействие и екслузивно за OpenAI – изследователска организация, учредена от Илон Мъск и Сам Олтман.
още по тематиката
Машината, класирана на пето място в рейтинга Топ 500, наброява повече от 285 000 процесорни ядра (CPU) и 10 000 графични блока (GPU), а скоростта на мрежовите връзки доближава 400 гигабита в секунда за всеки сървър.

Същевременно, Microsoft разкри нови функционалности на Azure Machine Learning, налични като отворен код в GitHub, които оказват помощ на разработчиците по-добре да схванат държанието на моделите за машинно образование, да ги управляват и да обезпечат по-отговорен и етичен метод към създаването на логаритми.

Microsoft разгласи и ново облачно решение за хибридна транзакционно-аналитична обработка Azure Synapse Link, което е налично в границите на Azure Cosmos DB. То разрешава да се получават данни от транзакции от оперативни бази данни в режим на действително време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР