Новата линия е под името „Качествен живот - луканка, луканков

...
Новата линия е под името „Качествен живот - луканка, луканков
Коментари Харесай

Марката „Димитър Маджаров“ представя нова серия месни продукти с иновативна технология на производство без консерванти - „Качествен живот“

Новата линия е под името „ Качествен живот " - луканка, луканков колбас и суджук, формирани само от свежо месо, прясно смлени подправки и жива закваска.

Компанията производител на месни и млечни артикули - „ Димитър Маджаров ", показва нова серия артикули на българския пазар. Новата линия е под името „ Качествен живот " - луканка, луканков колбас и суджук, формирани само от свежо месо, прясно смлени подправки и жива закваска. Единствените по рода си досега месни артикули, изцяло изчистени от E-консерванти, се появяват за първи път в България след няколко години на изследвания на технология и благоприятни условия на произвеждане. Технологията e новаторска за българския пазар. След деликатното ръчно култивиране на месото и неговото подправяне се прибавя живата закваска, идваща от Родопите, с цел да потисне развиването на нежеланите микроорганизми и от там да подкрепи вярното протичане на процесите на сушене и зреене на продуктите.

Серията „ Качествен живот " е основана взаимно с ПроВиотик®, чиято новаторска закваска съдържа положителната бактерия Lactobacillus plantarum GLP3, научно изследвана с години в Харвардския медицински факултет. Този вариант е изолиран за първи път в Родопите, където в естествена среда участва безвредно в храните от хилядолетия, без заплаха за предозиране или нежелани реакции. Опитът, непокътнат в старите обичаи от балканския край, сочи, че точно този естествен метод е употребен за предпазване на сушени месни артикули - разчитайки на естественото деяние на положителните бактерии (наречени много по-късно Lactobacillus), без никакви изкуствени добавки.

„ Серията „ Качествен живот " отразява упоритостите ни да предлагаме на пазара единствено артикули, които бихме поставили на нашата маса и бихме дали на децата си. Постарахме се да съвместим обичайните български усети, дружно с новаторския метод в производството, с цел да предложим първокачествен артикул, какъвто не е съществувал до момента в страната ни. Новата ни серия е резултат от дълги изследвания на пазара и неговите потребности, с цел да можем да предоставим на потребителите допустимо най-хубавото качество и усет ", споделя Димитър Маджаров, притежател на „ Димитър Маджаров ", по специалност технолог.
Освен изследвания и проби в компанията, качествата на продуктите са минали през специфични проучвания в Харвардския медицински факултет и реномирания институт за месо във Франция - ADIV.

„ Мисията на ПроВиотик® е да прави храните по-здравословни. Всеки артикул, в който взимаме присъединяване, с наслада можем да даваме на личните си деца и цялото семейство, с цялостното доверие, че е освен безвреден, само че и същински потребен. Точно тази задача ни събра с Димитър Маджаров. Множеството направени опити с луканка, в която е вложен натриев нитрат, и с друга, която е без натриев нитрат, само че с добавка на млечнокисели бактерии (Lactobacillus plantarum GLP3), потвърдиха, че е допустимо произвеждане на продукта без консерванти. Използваната жива закваска потвърдено има антимикробна интензивност и може да пребори патогенни микроорганизми като листерия, ешерихия коли, салмонела и други, което я прави подобаваща за потребление като сурогат на известните консерванти. Серията „ Качествен живот " е изключителна иновация за месопреработвателната промишленост в България. Сега вместо нитрати, нитрити и обичайни консерванти, ние имаме луканка с жива естествена закваска, която с изключение на здравословна е и необикновено вкусна ", показа Кирил Петков, създател на ПроВиотик®.

Всички съставки на ПроВиотик® са култивирани в 100% натурална среда, в която не се съдържат следи от мляко, соя, глутен, ядки и други алергени. Затова в нейният състав има единствено живи положителни бактерии и следи от свеж зеленчуков сок.

Серията „ Качествен живот " включва луканка, луканков колбас и суджук и може да бъде открита в комерсиалната мрежа на Billa.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР