Новата кулинарна седмица на Черешката на тортата“ продължава с разнообразни

...
Новата кулинарна седмица на Черешката на тортата“ продължава с разнообразни
Коментари Харесай

Бохемски дух и интересни рецепти тази седмица в „Черешката на тортата“

Новата кулинарна седмица на „ Черешката на тортата “ продължава с разнородни вкусови комбинации, съчетани с артистичност и доста страсти – всеки работен ден от 20:00 ч. по NOVA.

Началото на вълнуващата конкуренция слага артистът Николай Ишков . За своя кулинарен театър той е избрал да посрещне гостите в обичан ресторант. По време на подготовката в кухнята негова поддръжка са синът му Николай и готвач от заведението – Иво. С общи старания и възприятие за комизъм те подготвят богата софра – зелена салата, скариди или както ги назовава Ники - „ морски череши “, агнешки език с коприва и още доста изкушения. Оригиналната изненада е още веднъж в областта на изкуството.
 Николай Ишков NOVA
Във вторник хазаин е певицата Йоана Захариева – Йоко , която кани участниците в прелестния си дом. На трапезата за начало поставя две салати, две предястия и диетичен домакински самун по рецепта на доктор Емилова. Акцентът в менюто е главното – ребра по провансалски с бейби картофи и десертът – обичаната торта на нейните синове. Гостите са пленени от прелестната атмосфера и вълнуващия свършек на вечерта, който Йоко е подготвила за тях.
 Йоана Захариева NOVA-->
Трета на старта застава чаровната млада изпълнителка Ева Пармакова . Въпреки че съвсем няма опит в готвенето, тя демонстрира забележителни кулинарни умения. За своята вечер младата дама избира меню от разнообразни кулинарни дестинации - тайландска салата, кралски скариди, пролетни ролца, Чили кон карне и обичаният ѝ десерт по южноафриканска рецепта. Заради пропуск на домакинята по време на вечерята, Лорина се подлютява, само че дали това ще се отрази на оценката?
 Ева Пармакова NOVA
В четвъртък актрисата Лорина Камбурова прави първите си съществени опити в кухнята. В кулинарното предизвикателство се впуска с асистент – неин непосредствен другар. Двамата се захващат с приготвянето на необикновени брускети от самун с деен въглен, яйца с бланширани аспержи, телешко гнездо с валериана, рукола и пoширано яйце. Вечерята минава в сладки приказки и положително въодушевление, за което способства и авторският сърпрайз на Лорина.
 Лорина Камбурова iStock/Getty Images
Финала на кулинарната седмицата поставя младият артист Зафир Раджаб . Той се оказва „ скритата лимонка “ в компанията. Случайно или не, Зафи заблуждава конкуренцията и учудва гостите с готварските си умения. За своето меню той залага на арабска кухня с български привкус. С много терзание и осем часа, прекарани в кухнята, Зафи подготвя три салати, типично арабско предястие, по-леко главно и десерт – яйчен крем. В трогателната изненада, която домакинът е замислил, изненадващо се оказва, че има и родственик на един от участниците.
 Зафир Раджаб NOVA
Кой ще бъде награден с плакета от началник Иван Манчев и дали оценките имат толкоз огромно значение за него, гледайте в новите епизоди на „ Черешката на тортата “ всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР