Новата конзола за игри се очаква на пазара в края

...
Новата конзола за игри се очаква на пазара в края
Коментари Харесай

Sony повдигна завесата пред PlayStation 5

Новата подпора за игри се чака на пазара в края на 2020 година

PlayStation 5 идва с нов интерфейс и модифицирана система за инсталиране на игри (снимка: PlayStation / Twitter)

Sony удостовери името на идната си геймърска подпора и периода за нейното стартиране. Конзолата се назовава PlayStation 5 и се чака на пазара за коледния сезон на 2 020 година, стана ясно от изявление за Wired на Джим Райън, управител на отдела за PlayStation .

PlayStation 5 идва с нов интерфейс и модифицирана система за инсталиране на игри. Конзолата ще разреши инсталиране единствено на нужните съставни елементи, без останалото наличие – да вземем за пример, единствено акция със сюжетна линия или единствено мултиплейър.

Освен това потребителите на конзолата ще могат да отстраняват обособени съставни елементи поединично – да вземем за пример, акция със сюжетна линия, незабавно щом тя завърши.
още по тематиката
Sony удостовери и прехода към Blu-ray дискове с потенциал 100 GB в PlayStation 5. Конзолата ще има устройство за дискове, само че всички игри би трябвало да бъдат конфигурирани на вградения SSD.

Специално внимание се обръща на самия SSD – той е доста бърз и съставлява една от главните хардуерни промени в конзолата. SSD устройството освен ще форсира доста процеса на четене на информация, само че и игрите ще заемат по-малко място.

Японската компания разгласи и няколко промени в контролерите на PS5. Прототипът на контролера прилича настоящия DualShock 4 и е оборудван с адаптивни тригери. Те обезпечават разнообразни равнища на противодействие и вършат чувствата по-реалистични.

Така да вземем за пример, по време на пукотевица с лък съпротивлението се усилва с издърпването на тетива, а стрелбата от картечница се разграничава от тази с пушка. Sony дава обещание също нова технология за тактилно чувство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР