Новата концепция на Министерстовто на труда и социалната политика предвижда

...
Новата концепция на Министерстовто на труда и социалната политика предвижда
Коментари Харесай

Няма да се отнемат права с новата концепция за хората с увреждания, увери Бисер Петков

Новата идея на Министерстовто на труда и обществената политика планува оценка на трудоспособността на хората с увреждания. Тя ще е самостоятелна. Това сподели в в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

Посочи, че концепцията няма за цел да се лишават добити към този момент права от хора с увреждания. Важно е в новата идея да се стиковат доста добре функционалностите на другите институции, които имат за цел интеграцията на хората с увреждания. Предлагаме промени в настоящата система и да се усъвършенстват приемането на тези помощни средства за хората с увреждания, добави той.

Предстои да се разиска коя институция да прави оценка на трудоспособността. Засега се планува това да е Национален осигурителен институт. Според министъра тези разисквания на промяната в системата би трябвало да продължат, а не да се стачкува.

Съобщи, е на съвещанието на държавното управление идната седмица ще се вземе решение дали и кои пенсионери ще получат добавки към пенсиите си за Великден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР