Новата конституционна съдийка Десислава Атанасова вече е сред най-богатите българки,

...
Новата конституционна съдийка Десислава Атанасова вече е сред най-богатите българки,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова вече е сред най-богатите българки с 15 000 лв. заплата и доживотна пенсия в същия размер

Новата конституционна съдийка Десислава Атанасова към този момент е измежду най-богатите българки, с една от най-високите държавни заплати, написа pik.bg.

Тя и до момента демонстрираше изключително висок стандарт, само че луксът към този момент й е обезпечен доживотно.

Всеки един от 12-те конституционни съдии в България получава двойно по-голяма от депутатската заплата, която към днешна дата е 6760 лв.. Така, откакто встъпи в служба в Конституционен съд, в идващите 9 години Атанасова ще получава месечно заплащане от 13 520 лв.. Това обаче не е финалната сума. Към нея ще бъдат включени и полагащите ѝ се добавки за трудов стаж. Така в джоба ѝ всеки месец ще влизат към 15 000 лв., пресмятат от Национален осигурителен институт.

Проста сметка демонстрира, че за година Атанасова ще получава по 180 хиляди лв. от хонорари. За 9 години сумата набъбва до 1,6 млн. лв.. Вероятно обаче тя ще бъде още по-висока, защото депутатската заплата непрестанно пораства, а правопропорционално с нея се покачва и тази на съдиите в Конституционен съд.

Тлъстото възнаграждение обаче напълно не е единствената привилегия, на която ще се радва Атанасова, до момента в който заема длъжността си на парламентарен арбитър. Тя ще има персонален първокласен длъжностен автомобил с водач и безлимитно гориво. 

Най-големият бонус за всеки член на Конституционен съд в България е пожизнената пенсия в цялостен размер, която страната му заплаща след приключването на мандата му. По сходство на президенти, министър председатели и ръководители на Народно събрание за пенсионираните конституционалисти таванът не важи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР