Новата компания с централи в Япония и САЩ ще се

...
Новата компания с централи в Япония и САЩ ще се
Коментари Харесай

Fujifilm и Xerox се договориха за сливане

Новата компания с централи в Япония и Съединени американски щати ще се назовава Fuji Xerox

Xerox и Fujifilm се сплотяват в компания с общи годишни доходи от 18 милиарда $

Ръководствата на Fujifilm и Xerox подписаха съглашение, коeто планува обединение на двете компании в взаимно дружество, съгласно формалната информация от през вчерашния ден.

Обединената компания ще се стреми да бъде водач в перспективните технологии за щемпел и „ умните ” решения за офиса, с общ годишен оборот в размер на към 18 милиарда $.

По силата на съглашението, Xerox ще получи 2,5 милиарда $ под формата на специфични дивиденти ($9,8 на акция) и ще има 49,9% от новата компания, а Fujifilm става притежател на останалите 50,1%, т.е. ще държи контролния пакет от акции.

Сделката към този момент е утвърдена с анонимно гласоподаване от бордовете на двете компании. Новата компания ще се назовава Fuji Xerox, с централи в Съединени американски щати и Япония и представителства в над 180 страни по света. Компанията ще употребява комерсиалните марки Xerox и Fuji Xerox.
още по тематиката
Според предварителните оценки, обединената компания ще пести годишни разноски в размер на 1,7 милиарда $ към 2022 година, а икономиите към 2020 година ще възлизат на 1,2 милиарда $ годишно.

Обединението ще бъде съпроводено също с организационни и други разноски, оценени все още на 1,4 милиарда $. Те ще натежат главно през първите три години от работата на новата компания.

Главен изпълнителен шеф на Fuji Xerox ще стане сегашният началник на Xerox – Джеф Джейкъбсън. В обединявания ръб на шефовете ще влязат 12 души – седем от Fujifilm и петима от Xerox.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР