Новата книга на авторката на бестселъра „Романът на Зелда Фицджералд“

...
Новата книга на авторката на бестселъра „Романът на Зелда Фицджералд“
Коментари Харесай

Излезе книга за забележителната Алва Вандербилт

Новата книга на авторката на бестселъра „ Романът на Зелда Фицджералд “ е отдадена на Алва Вандербилт, забележителна персона, която употребява своето голямо благосъстояние, с цел да се бори за правата на дамите преди повече от век.

Тази увлекателна история за една от най-ярките персони на американската „ позлатена” ера ни връща в края на XIX в. – време на бурно икономическо развиване, само че и на закостенели нрави, предубеждения и неравенство.

Алва, щерка на опустошен плантатор, се омъжва за наследника на най-богатия мъж в Америка, железопътния магнат Корнилиъс Вандербилт. Амбициозната южнячка попада в центъра на нюйоркския всемирски живот, провежда блестящи балове и строи имения, които и през днешния ден се считат за архитектурни забележителности.

Алва има неограничени благоприятни условия да реализира грандиозните си проекти, само че би трябвало да преодолява и доста прочувствени разтърсвания. Тя посреща компликациите и измените по ексцентричен метод – скандализира обществото със своя бракоразвод и става лидерка на суфражетките.

Запознайте се с Алва – живото доказателство, че историята се прави от тези, които познават разпоредбите на своето общество и време и имат храброст да ги нарушават. Книгата се издава в България от издателство "Обсидиан ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР